Airco

Airco

Huiskes-Kokkeler is de airco specialist voor uw Audi, Volkswagen, ŠKODA of SEAT. Wilt u dat de airconditioning van uw auto goed blijft functioneren? Het is dan belangrijk om eerst goed te weten hoe deze werkt.

De airco van uw auto is namelijk niet alleen essentieel voor de zomer, maar ook zeker voor de overige jaargetijden. Wanneer de airco regelmatig wordt gebruikt zorgt dit voor een goed werkend systeem.

Hiermee kunnen reparaties voorkomen worden. Een airco die langere tijd niet wordt gebruikt verliest namelijk langzaam koudemiddel. Wanneer dit onder een bepaald niveau komt kan dit aanzienlijke schade aanrichten aan de compressor.

Daarnaast heeft het gebruik van de airco in de winter ook een handige functie. Het voorkomt namelijk ook dat ruiten beslagen raken. Een airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht en zorgt voor een perfect klimaat in uw auto.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.

Airco laten bijvullen

Koelt uw airco niet goed meer? Laat u airco bijvullen bij de airco specialist van Twente.

Reparatie van uw airco

Functioneert uw airco helemaal niet meer? Deze is in de meeste gevallen nog te repareren.

Het onderhoud van de airconditioning

Regelmatig onderhoud aan uw airco is erg belangrijk. Voor onderhoud aan uw airco kunt u altijd bij ons terecht.

De verschillende aircosystemen

Heeft uw auto airconditioning? Er zijn drie verschillende aircosystemen: handbediende airconditoning, semi-automatische airconditioning (climatic) en volautomatische airconditioning (climate control).

Bij de eerste variant moet u zelf de temperatuur en blaaskracht instellen. Wat vaak als nadeel wordt ervaren is de grote wisseling van gevoelstemperatuur. Bij een handbediende airconditioning kan een temperatuur namelijk niet vastgezet worden.

Bij de semi-automatische airconditioning kan de temperatuur wel vastgezet worden. De enige handeling die u als bestuurder nog uit dient te voeren is het instellen van de blaaskracht. Sensoren meten continu de temperatuur in uw auto en weten daardoor of de lucht warm of koud moet zijn.

Vaak zijn de jongere auto’s uitgerust met climate control. Deze volautomatische variant van de airco bepaalt aan de hand van de ingestelde temperatuur wat er moet gebeuren om deze te bereiken en vast te houden.