De tijdlijn van de Audi A6 e-tron concept

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van bovenstaande stappen. Zodra er nieuws is informeren wij u per e-mail. U kunt zich hier op elk moment weer voor afmelden.

De Audi A6 e-tron concept.

Audi wil het mogelijk maken om luxe en dynamiek samen te brengen en dat gaat met dit conceptmodel zeker lukken. Dit model heeft precies dezelfde afmetingen als de welkbekende A6 en beschikt over Premium Platftom Electric (PPE). Natuurlijk zijn er dingen aangepast ten opzichte van de reguliere Audi A6, zoals het nieuwe design en de 100% elektrische aandrijving. 

Een laag energieverbruik was voor Audi met dit model een belangrijke factor. Dit is te zien aan de aerodynamische waarde van maar 0,22. Dit wordt mogelijk gemaakt door de perfecte stroomlijn, wat dus zorgt voor een laag energieverbruik en hierom voor een erg groot actieradius van 700 km (WLTP). 

Kenmerkend aan deze auto is de coupé-achtige daklijn en de opvallende wielkasten met 22'' wielen. Natuurlijk is aan de e-tron elementen te zien waar deze auto voor staat. De forse dorpels en de gesloten singleframe-grille in de kleur van de carrosserie spelen hierin een grote rol. De Audi A6 e-tron concept heeft een Heliosilver lak. Dit is een lak die het felle zonlicht weerkaatst zodat dit niet wordt opgenomen. Dit draagt bij aan het energiegebruik van de auto, doordat u minder gebruik gaat maken van de airconditioning.

Bekijk ook de Audi A6 Avant e-tron concept.

Premium Platform Electric

Het Premium Platform Electric is de basis van de Audi A6 e-tron concept. Het PPE-platform is een platform dat extra bodemvrijheid biedt en het maakt meer interieurruimte beschikbaar ten opzichte van andere platformen. Dit door de wielbasis ruimer te maken en het laten ontbreken van een transmissietunnel. Er zijn Premium Platform Electric versies die de auto een elektrische vierwielaandrijving kunnen bieden (electric quattro). Hierbij heeft elk as een aparte elektrische motor waardoor vierwielaandrijving mogelijk is. De aandrijving van de Audi A6 e-tron concept wordt geregeld door twee elektromotoren met een totaal vermogen van 350 kW (maximumkoppel van 800 Nm) en een 100 kWh accupakket.

Groot bereik

Het oplaadtempo van de Audi A6 e-tron concept is snel, heel snel. Het duurt slechts 10 minuten om de auto 300 extra kilometers te geven. Dus 25 minuten opladen zorgt al voor een percentage van 5 naar 80 procent. De Audi A6 e-tron concept accelereert van 0 naar 100 km/h in 7 seconden. Audi gaat daarbij een topuitvoering beschikbaar stellen die binnen 4 seconden op de 100 km/h zit.

Digital Matrix LED- en OLED-technologie

Aan de zijkanten van de wagen zijn highresolution LED-projectors te vinden. Deze kunnen medebestuurders waarschuwen wanneer het portier wordt geopend, of ze dienen als dynamische lichteffecten bij het in- en uitstappen. De Audi A6 e-tron concept haalt meer uit de LED-lampen dan licht alleen. Aan de voor- en achterzijde van de A6 e-tron zien we dat de auto smalle lichtunits heeft die gebruikmaken van Digital Matrix LED- en OLED-technologie. Deze techniek heeft een zeer hoge lichtopbrengst en daarnaast kan het heel veel verschillende functies vervullen. Door hoge resolutie is het namelijk mogelijk om te gamen met de koplampen op een muur! De Matrix LED-koplampen projecteren dan op de muur het beeld wat nodig is om het spel te spelen. Zit de auto aan de oplaadpaal? Pak uw telefoon, gebruik hem als controller en geniet van uw videogame op een XXL-scherm.

Prijzen en uitvoeringen

Prijzen en beschikbare uitvoeringen in combinatie met de actieradius zijn zaken die we heel graag willen weten! Op dit moment is hier helaas nog niets over bekend, ook omdat het een studiemodel betreft die nog verder doorontwikkeld moet gaan worden. Zodra wij meer weten over de prijzen (en dit mogen communiceren), dan zullen wij dat uiteraard zo snel mogelijk op deze pagina vermelden. Wilt u constant door ons op de hoogte gehouden worden? Dat kan natuurlijk, wij voorzien u graag van relevante updates in uw mailbox. Meld u hiervoor aan voor onze nieuwsbrief!