De tijdlijn van de Audi A6 Avant e-tron concept

 • In de showroom: proefrijden mogelijk
 • Mogelijk om te bestellen
 • Vanafprijzen bekend
 • Wereldpremière en onthulling
 • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van bovenstaande stappen. Zodra er nieuws is informeren wij u per e-mail. U kunt zich hier op elk moment weer voor afmelden.

Audi A6 Avant e-tron concept

De tweede A6 e-tron concept is er: de Audi A6 Avant e-tron concept. Na de Audi A6 e-tron concept die al eerder aan de wereld is voorgesteld, wordt met de Audi A6 Avant e-tron vooruit gekeken naar nog een volledig elektrische luxe A6 gebouwd op het het geavanceerde PPE-platform. De Audi A6 Avant e-tron concept biedt een actieradius tot wel 700 kilometer en deze range is bij een 270 kW laadpunt in slechts 10 minuten weer te verhogen met 300 kilometer. De goede actieradius komt voort uit een lage Cw-waarde van slechts 0,24 vanwege het gestroomlijnde design van de Audi A6 Avant e-tron. 

Audi A6 Avant e-tron concept specificaties

De Audi A6 Avant e-tron concept biedt de onderstaande specificaties voor zover nu bekend is gemaakt:

 • Afmetingen: 4,96 x 1,96 x 1,44 (L x B x H)
 • Cw-waarde van slechts 0,24
 • 22 inch lichtmetalen velgen en quattro wielkasten
 • Slanke virtuele buitenspiegels
 • Digital Matrix LED-verlichting
 • Circa 100 kWh accucapaciteit
 • Systeemvermogen van 350 kW
 • Maximaal 800 Nm koppel
 • Van 0 - 100 km/u in minder dan 7 seconden
Bekijk de eerste beelden van de Audi A6 Avant e-tron concept
Play

Bekijk de eerste beelden van de Audi A6 Avant e-tron concept

A6-avant-etronconcept (4)

Alles wat u van een Avant mag verwachten

Ook de 100% elektrische Audi A6 Avant e-tron concept biedt dat wat u van een Avant mag verwachten. De lange aflopende daklijn wordt nog eens extra geaccentueerd door de achterspoiler. Het design toont elementen van een sportwagen dankzij 22 inch lichtmetalen velgen in combinatie met quattro wielkasten. Aan de virtuele slanke buitenspiegels en de grille zie je de typische e-tron kenmerken terug in de Audi A6 Avant e-tron concept. Met de luchtopeningen aan de voorzijde wordt de aandrijflijn gekoeld. Voor een optimale luchtstroom zijn er in de diffusor ook twee grote luchtopeningen opgenomen. Aan alles is te zien dat de A6 Avant e-tron concept ons warm laat lopen voor de eerste 100% elektrisch aangedreven Avant in het luxesegment. 

PPE-platform

Het speciaal voor elektrische aandrijving ontworpen PPE-platform staat voor laden met een ongekende snelheid en een grote actieradius. Een accupakket van ongeveer 100 kWh is de basis voor dit variabele platform. Het systeemvermogen bedraagt 350 kW en 800 Nm bij de basisversie, hiermee zal het in minder dan 7 seconden naar de 100 km/u volbrengen. De high-performance uitvoeringen zullen in minder dan 4 seconden naar de 100 km/u lanceren. De basismodellen hebben achterwielaandrijving, de performance-modellen zullen uiteraard worden voorzien van een quattro-vierwielaandrijving. Het studiemodel beschikt over Audi luchtvering met actieve demping. 

A6-avant-etronconcept (2)

High-end lichttechnologie

Dankzij Digital Matrix LED-verlichting wordt lichtopbrengst aangepast aan elke situatie. De smalle lichtunits hebben projectfuncties waardoor lichtsignaturen kunnen worden geprojecteerd tijdens het opladen. Aan de zijkanten bevinden zich drie LED-projectoren die lichtanimaties projecteren op de grond voor een dynamische begroeting aan de passagiers en de bestuurder. Naast "leuke" features, hebben de LED-projectoren ook een veiligheidsfunctie. 

Waarschuwingssignalen worden op de grond en straat geprojecteerd bij het openen van deuren zodat naderende fietsers worden gewaarschuwd. De welbekende doorlopende lichtstrip aan de achterzijde maakt het ook mogelijk om animaties te tonen d.m.v. de nieuwe generatie 3D OLED-elementen. Tevens komt het de veiligheid ten goede omdat de verlichting nog duidelijkere en hi-res signalen afgeeft aan achterliggers. 

A221216_medium

Snelladen voor de toekomst

Alle toekomstige PPE-platform-modellen zullen beschikken over 800 Volt laadtechnologie. 10 minuten laden bij een 270 kW laadpunt is genoeg om de actieradius met 300 kilometer te verlengen. In 25 minuten is het accupakket van 5-80% te laden. In combinatie met een actieradius tot wel 700 kilometer is de A6 Avant e-tron concept geschikt voor elke inzet. 

Sinds 2018 introduceerde Audi de e-tron, de e-tron Sportback, de e-tron GT en de Q4 e-tron SUV en Sportback. De A6 e-tron Avant concept en A6 e-tron Sportback concept zijn de eerste leden van een nieuwe modellenfamilie op basis van het samen met Porsche ontwikkelde Premium Platform Electric (PPE). Het eerste model op dit platform zal in 2023 op de markt komen.