De nieuwe SEAT Leon, geen doorsnee auto.

Hij is er bijna: de vierde generatie SEAT Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker achterwerk. De nieuwe Leon  is geen doorsnee auto. Met een breed motorenaanbod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak de dagelijkse rit spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon. 

Binnenkort bestelbaar als 5-deurs hatchback en als ruime stationwagon (Sportstourer).

Een nieuw tijdperk is aangebroken.

De vierde generatie Leon maakt zowel van binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. 

Veilig rijden is bij ons geen luxe, maar de standaard. De nieuwe Leon zit vol met allerlei intelligente assistentiesystemen. Geavanceerde slimme technologieën scannen de omgeving en komen zo nodig automatisch in actie. Zo maken ze de nieuwe Leon tot de veiligste SEAT ooit.

Motorisering

Het motorenaanbod van de nieuwe Leon is breder dan ooit. Naast uitvoeringen met benzine- (TSI) en dieselmotoren (TDI) wordt de Leon ook leverbaar met twee hybridevarianten: eTSI en eHybrid.

Hybride (eTSI en eHybrid)Benzine (TSI)Diesel (TDI)

De eTSI met 48V mild-hybridetechnologie is beschikbaar voor zowel de 1.0 TSI als de 1.5 TSI en wordt standaard geleverd met een DSG-automaat.

De eHybrid bestaat uit een 1.4 TSI automaat die gekoppeld is aan een elektromotor, wat samen zorgt voor een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. De elektrische actieradius bedraagt zo’n 60 kilometer (WLTP).

Alle benzinemotoren beschikken over directe brandstofinspuiting en turbotechnologie. De 1.0 TSI driecilinder is er in twee vermogensvarianten: 66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk. Ook de viercilinder 1.5 TSI biedt keuze uit twee vermogens: 96 kW/130 pk en 110 kW/150 pk.

De nieuwe Leon heeft ook keuze uit twee verschillende dieselmotoren. U kunt kiezen voor de 2.0 TDI met 85 kW/115 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie, of de 110 kW/150 pk versie, gecombineerd met een DSG-automaat.

Het interieur van de nieuwe Leon is niet alleen modern...

...maar ook voorzien van de laatste snufjes. Met het volledig digitale instrumentenpaneel 'Virtual Cockpit' ziet u alles wat u moet weten, realtime. Het grote infotainmentdisplay kunt u bedienen met aanraking of zelfs met handgebaren. Het Ambient Lighting System creëert een boog van licht voor de juiste sfeer én voor meer veiligheid. Welkom in de toekomst.

De nieuwe Leon is bovendien onze eerste SEAT die volledig connected is. Vorm naadloos een verbinding tussen het infotainmentsysteem en uw smartphone via Apple CarPlay of Android Auto. Blijf daarnaast altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo kunt u gebruik maken van realtime informatie en updates uit de cloud.

Gallery SEAT Leon 5-deurs (hatchback)

Gallery SEAT Leon Sportstourer (stationwagon)

Blijf op de hoogte van de nieuwe Leon en Leon Sportstourer

Mis niets en meld u aan voor onze SEAT Leon nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte.