skodafabia35

Alle informatie van de nieuwe ŠKODA FABIA

ŠKODA presenteert de gloednieuwe, vierde generatie van de succesvolle FABIA. Samengevat: de FABIA is ruimer, veiliger en efficiënter. Het succesnummer blijft daarbij wel staan voor hetgeen waar het voor ontwikkeld is: een praktische auto die zijn geld meer dan waard is. In november kunt u de FABIA voor het eerst bij Huiskes-Kokkeler ŠKODA verwachten. Bekijk hier meer informatie.

Groter en veiliger

Omdat er overgestapt is naar het modulaire MQB-A0 platform, is de nieuwe FABIA in alle opzichten groter dan zijn voorganger. De bagageruimte is bijvoorbeeld weer gegroeid met 50 liter. Door een nog strengere carrosseriestructuur, zet de nieuwe FABIA ook een belangrijke stap op het gebied van veiligheid. Er is er genoeg keuze uit vele moderne rijsassistentiesystemen die hiervoor alleen maar verkrijgbaar waren op de ŠKODA FABIA's in de hogere klassen.

Krachtigere proporties en een stoerder uiterlijk sieren de nieuwe FABIA. Grotere spoorbreedtes en een korte overhang in het carrosserie helpen mee aan het nieuwe uiterlijk. LED-verlichting is standaard (optioneel Full-LED) op de nieuwe FABIA, waardoor de koplampunits met de grille een nog strakker geheel vormen. 

Bekijk hier het huidige model ŠKODA FABIA.

skodafabia30

Benzinemotoren

De nieuwe ŠKODA FABIA wordt leverbaar in Nederland met de keuze uit twee benzinemotoren:

  • 1.0 TSI 70 kW/95 pk | handgeschakelde versnellingsbak
  • 1.0 TSI 81 kW/110 pk | zeventraps DSG-transmissie

Beide motoren hebben een partikelfilter en voldoen aan de Euro 6d-emissienorm.

De vorm van de FABIA is strakker en sportiever waardoor de Cw-waarde (eenheid voor luchtweerstand) slechts 0,28 is. De FABIA is hiermee de meest gestroomlijnde auto in zijn segment. 

Digitaal

De nieuwe FABIA is er nu ook met een virtual cockpit. Het dashboard valt direct op door de symmetrie en het centraal vrijstaande display. De bestuurder en inzittenden kunnen gebruik maken van een scala aan online diensten die te gebruiken zijn via het digitale instrumentenpaneel of met de Virtual Cockpit. 

De FABIA is leverbaar met geavanceerde veiligheidssystemen zoals Travil Assist, dat staat voor een samenwerking tussen Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Het Side Asisst-systeem waarschuwt voor achteropkomend verkeer in de dode hoek. Parkeren wordt nog makkelijker met Park Assit.  Het systeem vindt vrije parkeerplaatsen en stuurt automatisch bij het inparkeren. Verkeersbordverkenning is ook verkrijgbaar op de nieuwe FABIA. 

Ervaar de nieuwe FABIA