Banden

Banden

De rijprestaties en veiligheid van uw auto zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van uw banden. Iedere auto heeft een type band welke het beste bij de auto en de tijd van het jaar past. Onze medewerkers voorzien u graag van het beste advies op maat omtrent de geschikte zomer- en/of winterbanden voor uw auto. Zo leveren wij de voordeligste A-merk banden in Twente!

Online banden bestellen

In de onderstaande bandenshops kunt u direct op zoek naar nieuwe banden voor uw auto. Zomer- en winterbanden van vele merken en in vele maten. 

Bandenwissel

Om de bandenwissel zo snel en efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden hebben wij ieder jaar vaste dagen ingepland voor deze wissel. Indien u uw banden laat wisselen tijdens deze dagen kunt u er vaak op wachten, afhankelijk van de werkzaamheden. Het wisselen van banden is bijvoorbeeld sneller dan nieuwe banden op de velgen zetten. Bij het inplannen van de afspraak wordt hierom gevraagd door onze medewerkers. Onze autobanden service voor het wisselen van uw zomer- naar winterbanden, of andersom, is mogelijk bij al onze vestigingen (Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal).

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.

Winterbanden

Bent u op zoek naar winterbanden? Wij bieden u het gehele jaar door de voordeligste A-merk winterbanden in Twente!

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden zorgen zomerbanden voor meer grip op de weg. Voor de juiste zomerbanden moet u bij Huiskes-Kokkeler zijn.

Bandenopslag

Ons Bandenhotel in Hengelo biedt de uitgelezen kans om uw zomer- en/of winterbanden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan.

Tips en informatie over uw banden:

  • Controleer regelmatig uw bandenspanning. Dit kunt u het beste controleren bij een koude band. Als uw banden een lagere bandenspanning hebben dan voorgeschreven slijten ze sneller, hebben ze minder grip en het brandstofverbruik neemt toe. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van uw portier en/of aan de binnenzijde van de tankklep.

  • Meet de profieldiepte van uw banden. 1,6 mm is het wettelijk minimum maar bij minder dan 3 mm is het raadzaam om uw banden te vervangen. Een zodanig versleten band voert al driekwart minder water af dan een compleet nieuwe band.

  • Let op of de banden gelijkmatig slijten. Ongelijk afgesleten banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Daarnaast is het vaak zo dat de auto slecht is uitgelijnd als er sprake is van ongelijkmatige bandenslijtage. Als u nieuwe banden laat monteren adviseren we u om de auto direct uit te laten lijnen zodat uw banden langer goed blijven.

  • Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

  • Denkt u er ook aan om uw reserveband regelmatig te controleren? Hoewel deze ongebruikt in uw auto ligt, kan er toch lucht ontsnappen.

Meer weten?

Heeft u vragen over uw banden? Neem dan via onderstaande knop contact op met een van onze service adviseurs.