Koppakking

Koppakking

Door veroudering en gebruik van de koppakking ontstaat er slijtage. In de loop der jaren zal vervanging van de koppakking dan ook noodzakelijk zijn om een lek in de koppakking te voorkomen.

Wanneer uw koppakking kapot is, raden wij u aan direct langs te rijden om de auto na te laten kijken. Wanneer u door blijft rijden met een lekkage in uw koppakking dan kunt u uw motor ernstig beschadigen.

Een van de eerste symptomen waaraan u een lekke koppakking kunt herkennen is vaak het verlies van koelvloeistof en het slechter werken van een van de cilinders. Ook kan oververhitting van de motor een factor zijn. Een andere mogelijkheid is dat er olie in de koelvloeistof terecht komt waardoor er stoom uit je uitlaat kan komen. Zit de lekkage er al langer dan kan je auto vermogen verliezen en wordt het starten van de auto mogelijk ook lastiger.

Wist u dat...

Een koppakking een afdichting is welke tussen het motorblok en de cilinderknop zit. De koppakking dient als een vloeistof- en gasdichte afdichting en moet daarom tegen hoge gasdrukken bestemd zijn. De koppakking voorkomt dat er gassen uit de verbrandingsruimte ontsnappen en zorgt ervoor dat de koelvloeitsof- en oliekanalen tussen de onderdelen lekdicht verbonden zijn met elkaar.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het vervangen van een koppakking zijn afhankelijk van het merk en model van uw auto. Let wel, het vervangen van een kapotte koppakking is zeer arbeidsintensief. Heeft u vragen over onderhoud bij Huiskes-Kokkeler? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Liever bellen? Dat kan via 074 - 255 41 41.  Zou u graag een concrete prijsopgave voor het vervangen uw koppakking willen ontvangen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Uiteraard is het ook mogelijk om direct online een afspraak te maken met onze werkplaats.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.