Koppeling

Koppeling

Schakelt uw versnelllingsbak moeizaam, wordt het koppelingspedaal zwaarder of zit dit pedaal hoger dan voorheen? Versnelt uw auto nauwelijks of traag wanneer u gas geeft? Dan kan het maar zo zijn dat u slijtage aan uw koppeling heeft.

Vervanging van de koppeling is in dat geval vaak noodzakelijk om andere problemen te voorkomen en uw rijcomfort en het schakelen weer optimaal te maken. Neem daarom direct contact met ons op zodra u een van deze symptomen herkent.

Wanneer er vervanging van de koppelingsplaat nodig is, zal in veel gevallen ook de drukgroep en het druklager vervangen worden. Dit gebeurt omdat de drukgroep ook onderhevig is aan veel slijtage en het dus verstandig is om deze tegelijkertijd met de koppelingsplaten te laten vervangen.

Wist u dat...

Een koppeling zorgt voor de verbinding tussen de motor en de versnellingsbak en het schakelen mogelijk maakt. Omdat de koppeling het verschil in draaisnelheid tussen motor en transmissie op moet vangen kan hij gaan slippen. Het slippen van de koppeling kan slijtage veroorzaken. Slijtage aan de koppeling zal eerder ontstaan bij auto’s welke veel in de stad of in de file rijden, omdat er dan meer geschakeld moet worden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het vervangen van een koppeling zijn afhankelijk van het merk, model en bouwjaar van uw auto. Dit geldt tevens voor de kosten van het vervangen van een koppelingsplaat. Wilt u een concrete prijsopgave ontvangen vraag dan vrijblijvend een offerte aan of plan een werkplaats afspraak in.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.