18 september 2018

De nieuwe Audi e-tron - elektrische SUV

Het eerste volledig elektrisch aangedreven productiemodel van Audi is een feit: De Audi e-tron. Deze grote en sportieve SUV heeft een actieradius van meer dan 400 km en is vanochtend onthuld in San Francisco. De e-tron is vanaf begin 2019 bestelbaar!

De Audi e-tron is een spannende auto om te zien. De accenten verwijzen allemaal naar de hoogvoltage-technologie die voor een speciale rijervaring zorgt. Deze sportieve SUV wordt aangedreven door twee krachtige elektromotoren, die CO2-neutraal en vrijwel stil zijn. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie quattro, zorgt voor optimale tractie en dynamiek. Dit quattro-systeem zorgt voor een variabele verdeling van aandrijfkracht over de twee aangedreven assen.

Accu en laadtijd

De e-tron heeft een 95 kWh batterij en de actieradius bedraagt meer dan 400 km. De Audi e-tron is de enige elektrische auto die met 90 procent van de afremacties energie weet te winnen. Met deze auto kunt u zowel AC als DC laden tot 150 kW en het duurt ongeveer 30 minuten om de batterij voor 80 procent op te laden. Met een 9.6-kW lader, aangesloten op een stopcontact van 240 of 120 volt is de e-tron ook thuis op te laden.

Kracht

Snel en verantwoord rijden is mogelijk met deze auto. De Audi e-tron beschikt over twee elektromotoren die samen goed zijn voor 408 pk en een koppel van 660 Nm. De pk's zijn verdeeld over de voorste en achterste as. Met het vermogen van de e-tron duurt het maar liefst 5,5 seconden voordat de auto de 100 km/h bereikt. De 408 pk sterke motor zorgt voor een topsnelheid van 200 km/h.

E-tron

Deze elektrische SUV is 4,9 meter lang, 1,94 meter breed en 1,62 meter hoog. Dit houdt in dat het model iets langer is dan de Audi Q5. De e-tron maakt plaats voor vijf inzittenden en de bagageruimte heeft een inhoud van in totaal 600 liter. De achterklep van de auto is standaard elektrisch bedienbaar.

De Audi e-tron biedt vele opties. Deze auto is volledig connected en heeft een navigatie met de e-tron routeplanner. Deze navigatie geeft geschikte laadpunten weer, heeft een automatische facturatie bij laadstations en de auto kan op afstand bediend worden via uw smartphone. De e-tron beschikt ook over een high-end mediasysteem MMI navigatie plus, inclusief Wi-Fi hotspot en een LTE Advanced gegevensoverdracht. Er zijn ook een aantal assistentiesystemen die de bestuurder helpen. De efficiency assist bijvoorbeeld, deze houdt bij hoe zuinig u rijdt door voorspellende informatie te geven en automatische recuperatie uit te voeren. Ook kan de e-tron automatisch afremmen en acceleren. Hiervoor moet de bestuurder de adaptive cruise assist aanzetten.

De Audi e-tron is vanaf begin 2019 bestelbaar in Nederland voor €84.100 en de eerste leveringen naar Europa staan ook gepland voor begin 2019.