29 november 2018

De ŠKODA SCALA krijgt een nieuw interieurdesign

ŠKODA komt met een volledig vernieuwde interieurconcept voor de SCALA. De SCALA is het eerste model van ŠKODA waarbij de vernieuwde designtaal is doorgevoerd.

Het nieuwe concept van ŠKODA volgt de richting van de VISION RS conceptcar. De SCALA is het eerste model van ŠKODA dat beschikt over de nieuwste infotainmentgeneratie met een vrijstaand display dat zich in het directe zicht van de bestuurder bevindt. De Virtual Cockpit van de SCALA beschikt over het grootste display in zijn klasse.

Interieur

De SCALA is het eerste model van ŠKODA dat beschikt over een geheel nieuw vormgegeven instrumentenpaneel. Het display is hoog geplaatst en vrijstaand, zodat het volledig in zicht is voor de bestuurder. Onder het display bevindt zich een ergonomische polssteun om het touchscreen te kunnen bedienen. Het instrumentenpaneel en de portierpanelen zijn voorzien van een nieuwe afwerking dat kristallijnstructuren nabootst. Hiermee laat ŠKODA zien wat voor designtaal ze willen gebruiken in de toekomst. De ŠKODA SCALA behoort tot de top in zijn segment wat betreft het formaat van de schermen. De optionele Virtual Cockpit heeft een diameter van 10,25 inch en biedt de bestuurder keuze uit vijf verschillende indelingen. De infotainmentsystemen zijn gebaseerd op het Modular Infotainment Matrix van de nieuwste generatie. Dit systeem heeft een touchscreen met een maximale diameter van 9,2 inch. Het dashboard en de panelen van de voorportieren zijn voorzien van een verfijnd oppervlak met een nieuwe structuur.

Ruimte

Het interieur van de SCALA biedt enorm veel ruimte en de ambiance in de SCALA zorgt voor een plezierig gevoel van ruimte. De interieurverlichting kan bestaan uit rood of wit licht en de stoelbekleding heeft contrasterende stiksels. Tegen een meerprijs kunt u stoelbekleding bestellen die gemaakt is van Suedia Microvezel. De ŠKODA SCALA is compact, maar groots. Dankzij een wielbasis van 2.649 millimeter hebben inzittenden een knieruimte van 73 millimeter op de achterbank, dit is evenveel als in de ŠKODA Octavia! Qua laadruimte is de ŠKODA SCALA de grootste in zijn klasse, met een inhoud van 467 liter, maar als de achterbank wordt omgeklapt, krijgt de SCALA een inhoud van maar liefst 1.410 liter.