De vernieuwde Transporter (6.1) is nu te bestellen!

25 oktober 2019

Prijzen van de Transporter 6.1 bekendgemaakt.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de eerste prijzen van de Transporter 6.1 bekendgemaakt. De nieuwste versie van het bedrijfswagenicoon heeft een fris design, is volledig connected, biedt semi-autonome rijfuncties én een rijkere standaarduitrusting. De voorverkoop is vandaag gestart en vanaf eind november staat hij bij Huiskes-Kokkeler Bedrijfswagens in Hengelo.

De vernieuwde Transporter (6.1) in detail. Afspelen

  • Nieuw design, verfijnde 2.0 TDI-motoren en rijkere uitrusting
  • Nieuwe assistentiesystemen en hightech infotainment
  • Nu te bestellen als Bestelwagen
  • Vanafprijs onder de €19.000*

De nieuwe Transporter heeft niet voor niets de aanduiding ‘6.1’ meegekregen. De technische wijzigingen gaan namelijk verder dan bij een normale model-update. Extra goed nieuws: de vernieuwingen en extra rijke uitrusting gaan gepaard met aantrekkelijke prijzen.

Volkswagen Bedrijfswagens heeft met name het front van de Transporter opnieuw vormgegeven. Een opvallend kenmerk is de grotere grille die door twee verchroomde sierlijsten stilistisch is verbonden met de koplampen. De Transporter 6.1 is er met vier nieuwe velgdesigns, vijf nieuwe exterieurkleuren en zeven nieuwe two-tone-lakkleuren.

De nieuwe Transporter tilt het comfort in de cabine naar een nog hoger niveau. Het volledig nieuwe dashboard heeft nog meer opbergruimtes en is te voorzien van een naar wens in te stellen ‘Digital Cockpit’. Ook nieuw zijn een 230V stopcontact bij de bestuurdersstoel en een afsluitbaar vak in de tweezitsbank aan bijrijderszijde. Er is nu ook een laadmogelijkheid voor extra lange goederen; deze kunnen nu tot onder de tweezitsbank aan bijrijderszijde worden geschoven.

Boordevol assistentiesystemen en connectiviteit

De Transporter 6.1 is te voorzien van tal van nieuwe assistentiesystemen, zoals Lane Assist, Park Assist en Trailer Assist. Hij is ook leverbaar met Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats) en Side Protection (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt). Het optionele Adaptive Cruise Control beschikt nu in combinatie met de DSG-transmissie over een Stop-and-Go-functie. De Transporter is meer dan ooit verbonden met de buitenwereld.’ en nieuwe infotainmentsystemen die toegang bieden tot een nieuw spectrum online functies en diensten.

Zeer rijke standaarduitrusting en aantrekkelijk geprijsde lines
De Transporter 6.1 biedt niet alleen meer technologie en design, maar vooral ook meer uitrusting. De extra luxe ‘lines’ zijn daarnaast tegen aantrekkelijk lage meerprijzen aan te vinken. De T6.1 is standaard voorzien van onder meer Climatic airco, elektrisch bedienbare voorportierramen, centrale vergrendeling, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, LED-interieurverlichting en het Composition Audiosysteem met handsfree Bluetooth-functie, USB- en SD-aansluiting. Ook standaard: Side Wind Assist, het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

De Bestelwagens zijn te specificeren in drie luxe lines: Comfortline, Highline en Bulli. De Comfortline biedt boven de basisuitrusting onder meer Radio Composition Colour met een touchschreen, We Connect Plus, App Connect, mistlampen vóór, bochtverlichting, een licht- en zichtpakket, cruise control en een parkeerhulp v+a. De meerprijs van deze uitvoering bedraagt € 1.150 terwijl de uitrusting een waarde van € 1.890 vertegenwoordigt.

De Highline voegt aan de Comfortline onder meer een verwarmbare voorruit, Comfort bijrijdersstoel, multifunctioneel lederen stuurwiel, parkeerhulp v+a, lichtmetalen velgen en een luxe afgewerkt in- en interieur toe. Het klantvoordeel op deze uitvoering kan oplopen tot maximaal € 2.330.

Het topmodel is de Bulli. Hij komt boven de Highline met onder meer de nieuwe Digital Cockpit, LED-koplampen, Adaptive Cruise Control, Light Assist en 17 inch lichtmetalen velgen. Met de nu geldende introductie korting van €1.500 loopt het klantvoordeel van de Bulli op tot €7.090.

De Transporter 6.1 is verkrijgbaar met een aantal aantrekkelijke actiepakketten. Een mooi voorbeeld is het Executive Plus-pakket dat bestaat uit het Discover Media navigatiesysteem met 8-inch touchscreen, DAB+ radio en een bandenspanningsindicator. Dit pakket is leverbaar vanaf €1.245, met een klantvoordeel van tot wel € 920.

Binnenkort met 66 kW/90 pk, ook als Economy Business
De Transporter 6.1 is per vandaag te bestellen als Bestelwagen. Afhankelijk van de uitvoering is hij verkrijgbaar met de vernieuwde 2.0 TDI-motoren met 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk of 146 kW/199 pk, al dan niet in combinatie met een DSG-transmissie of 4MOTION-aandrijving. De Bestelwagens met dubbele cabine, de Kombi (uitvoering voor personenvervoer) en de Pick-up zijn eveneens binnenkort te bestellen. Net als de versies met de 66 kW/90 pk sterke 2.0 TDI-motor. Als Bestelwagen wordt de Transporter 6.1 dan ook verkrijgbaar als scherp geprijsde Economy Business met 66 kW/90 pk 2.0 TDI-motor, met een vanafprijs die onder de € 19.000* zal liggen.

Download hier alvast de brochure (PDF) van de Transporter 6.1. De eerste exemplaren van de nieuwste generatie van de iconische bedrijfswagen arriveren eind november in onze showroom in Hengelo. Direct bericht ontvangen wanneer u de auto kunt bekijken? Meld u dan vrijblijvend aan voor onze blijf-op-de-hoogte mailing via onderstaande button.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. *Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld exclusief BTW en BPM, en inclusief kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie: volkswagenbedrijfswagens.nl.