De vierde generatie van een icoon; de nieuwe Audi RS6 Avant

21 augustus 2019

Audi Sport lanceert de nieuwste generatie RS6 Avant in 25 jaar RS geschiedenis.

De nieuwe power Avant krijgt nog meer vermogen door de mil-hybrid technologie en levert op deze wijze ultieme prestaties. De Audi RS6 komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland en Huiskes-Kokkeler.

De Audi RS6 Avant wordt het eerste RS-model met de nieuwe desgintaal voor de komende RS-modellen. Ook wanneer de nieuwe RS6 Avant stilstaat, straalt hij snelheid en power uit. De extra brede wielkasten op de verlaagde carrosserie benadrukken dit nog eens flink. De brede dorpels, ovale chromen uitlaatpijpen, de nieuw ontworpen achterspoiler en achterbumper maken het karakteristieke Avant-silhouet compleet. Optioneel is het RS-sportuitlaatsysteem met zwarte uitlaatsierstukken nog beschikbaar om het geluid nog eens een goede boost te geven. Standaard wordt de powerstation gelverd met 10-spaaks 21-inch gegoten aluminium wielen met banden in maat 275/35, optioneel zijn 5-spaaks 22-inch velgen met 285/30 banden beschikbaar. 

Superieure kracht

De RS6 krijgt de welbekende V8 die 441kW/600pk en een maximaal koppel van 800 Nm levert, dat beschikbaar is tussen 2.050 en 4.500 tpm. In een luttele 3,6 seconden schiet de RS6 Avant van 0 naar 100 km/u, in 12 seconden heeft hij al de 200 km/u bereikt. De topsnelheid ligt voor de standaard uitvoering op 250 km/u door de elektronische begrenzing. De topsnelheid kan worden opgevoerd door het optionele dynamic package naar 280 km/u en zelfs tot 305 km/u door het dynamic plus package. Door het 48 volt mild-hybrid systeem i.c.m. de twin-turbo V8 levert de aandrijflijn enorme prestaties met een zeer hoog rendement. Tijdens het remmen wordt energie opgewekt en teruggestuurd naar de lithium-ion batterij, hierdoor wordt het verbruik verlaagd met maximaal 0,8 liter op 100 kilometer. Om de efficiëntie te verhogen, worden cilinders uitegeschakeld om het brandstofverbruik te verlagen. De intelligente quattro vierwielaandrijving stuurt ook ook bij de vierde generatie RS6 de aandrijving van de 8-traps tiptronic transmissie naar de wielen. 

RS beleving en kwaliteit

De adaptieve luchtvering van de RS6 Avant levert ook bij enorm hoge snelheden sportieve prestaties. De RS6 ligt 20 millimeter lager op het wegdek vergeleken met de A6 Avant. Bij snelheden van 120 km/u en hoger wordt het onderstel met nog eens 10 millimeter verlaagd. Tegen meerprijs is de RS6 Avant lerverbaar met RS sport suspension i.c.m. DRC (Dynamic Ride Control) voor de ultieme dynamiek tijdens het rijden. De optionele dynamische vierwielbesturing zorgt ervoor dat de achterwielen maximaal vijf graden in de tegenovergestelde richting sturen ten opzichte van de voorwielen. In de stad wordt de Avant dus enorm wendbaar en wordt de draaicirkel met een meter verkleind, bij hogere snelheid is het maximaal 2 graden. 

Audi Drive Select laat het karakter van de RS6 veranderen. Er is keuze uit zes profielen: comfort, auto, dynamic, efficiency en de individueel configureerbare RS-specifieke RS1- en RS2-modi, die direct kunnen worden geactiveerd met de stuurknop "RS MODE". In RS2-modus is de mate van ondersteuning van de elektronische stabilisatiecontrole (ESC) variabel in te stellen. Het optionele, nieuw ontwikkelde keramische remsysteem weegt ongeveer 34 kilogram minder dan de stalen versie en levert ongekende remprestaties. 

Interieur

Via het head-up display en de virtual cockpit beschikt de bestuurder over enorm veel informatie, namelijk bandenspanning, koppel, vermogen, olietemperatuur, turbodruk, rondetijden, versnellingsmetingen en g-krachten. Ook bij deze generatie is het interieur echt "RS" te noemen. Het geperforeerd lederen en afgevlakte RS stuurwiel, met grote RS schakelpeddels gemaakt van aluminium, beschikt over multifunctionele knoppen waarmee de bestuurder de nieuwe Audi drive select RS1 en RS2 modi kan selecteren. De RS6 is in vele mogelijkheden te personaliseren, er zijn designpakketten in rood en grijs beschikbaar en zijn sierlijsten in verschillende materialen uit te voeren. 

U kunt de Audi RS6 Avant in 16 verschillende carrosseriekleuren bestellen (matte of metallic), inclusief de welbekende kleuren Nardo grijs en Sebring zwart. Om uw powerstation nog exlusiever te maken, kunt met het Audi exclusive assortiment de auto volledig afstellen op uw eigen smaak. De Audi RS 6 Avant komt in het eerste kwartaal van 2020 naar Nederland. De prijs en specificaties van deze ultrasportieve Audi worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Heeft u vragen over de meest begeerde powerstation? Neem dan contact met ons op of kom langs bij Audi Centrum Hengelo! 

Meer over Audi Sport