09 november 2018

Volkswagen maakt een grote stap richting elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Volkswagen denkt dat in 2025 de helft van alle in Nederland verkochte Volkswagens volledig elektrisch zullen zijn. Over ruim een jaar staan de eerste modellen van de nieuwe generatie in de showroom. Hieronder een impressie van de komende elektrische modellen van Volkswagen: de ID. Family.

ID. Family: Elektrisch rijden van Volkswagen
ID. Family: Elektrisch rijden van Volkswagen

ID. NEO

De ID. NEO is compleet, compact en comfortabel. Deze hatchback heeft een actieradius van ongeveer 400 tot 600 kilometer. De ID. NEO wordt opgewekt door twee elektromotoren, de motor op de vooras levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u. De NEO gaat in 2020 in productie.

ID. BUZZ

De Volkswagen klassieker komt terug, maar dan volledig elektrisch. Het herkenbare design en de vele rijfuncties maken de ID. BUZZ een elektrisch icoon. De ID. BUZZ zal dankzij twee elektromotoren een vermogen hebben van maar liefst 374 pk. Daardoor heeft de BUZZ een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5 seconden. De BUZZ zal in 2022 in productie gaan.

ID. CROZZ

De ID. CROZZ is een sportieve SUV met vierwielaandrijving, steminteractie en een Augmented Reality head-up display. Dit houdt in dat er in het blikveld van de bestuurder een scherm met navigatie- en snelheidsinformatie wordt geprojecteerd. Dit is extra veilig, omdat de bestuurder altijd op de weg kan blijven letten. De ID. CROZZ heeft een actieradius van maar liefst 500 kilometer. De CROZZ heeft een topsnelheid van 180 km/u. De CROZZ zal vanaf 2025 volledig autonoom rijden. Als de Pilot-modus is ingeschakeld, verdwijnt het stuur in het dashboard en hoeft de bestuurder niet te schakelen, te sturen of gas te geven.

ID. VIZZION

Het topmodel van de nieuwe elektrische modellen. De ID. VIZZION reageert op de commando's van de bestuurder, zowel door middel van de stem als de gebaren die een bestuurder maakt. De VIZZION heeft een actieradius van 665 kilometer en een topsnelheid van 180 km/u (begrensd). De VIZZION heeft een ongekend design, omdat de auto volledig autonoom zal zijn is er geen stuur, dashboard of pedalen meer nodig. De VIZZION bestuurt zichzelf en daarom is het een smart device op wielen. De VIZZION zal vanaf 2025 het autorijden naar een geheel ander niveau brengen.