06 februari 2019

Volkswagen onthult de nieuwe Passat

Volkswagen heeft de in 2014 gepresenteerde achtste generatie Passat vernieuwd. Lees meer over de talloze innovaties die het nieuwe model biedt.

De Nieuwe Volkswagen Passat 2019
De Nieuwe Volkswagen Passat 2019

Volkswagen onthult de nieuwe Passat

Volkswagen heeft de in 2014 gepresenteerde Passat vernieuwd. Het vernieuwde model beschikt over nieuwe motoren, een vernieuwd design en innovatieve technologie. Het meest opvallende aan de vernieuwde Passat is Travel Assist, deze functie biedt de mogelijkheid om (gedeeltelijk) autonoom te rijden tot een snelheid van 210 km/h. De Passat zal aan het begin van het vierde kwartaal beschikbaar zijn bij Huiskes-Kokkeler.

  • Vernieuwd in- en exterieurdesign 

  • IQ.DRIVE: nieuwe assistentiesystemen waaronder Travel Assist 

  • Vernieuwde benzine- en dieselmotoren en GTE plug-in Hybrid 

  • Leverbaar in Nederland vanaf begin vierde kwartaal 2019

De aangescherpte Passat valt op door zijn opnieuw vormgegeven grille en bumpers. Daarnaast geven de nieuwe LED-koplampen, dagrijverlichting, mistlampen en achterlichtunits de Passat een onderscheidende look. Ook zijn er nieuwe exterieurkleuren en nieuwe wieldesigns beschikbaar.

Vorm & functie nieuwe Passat

Vanbinnen is de Passat ook vernieuwd. Opvallend is het nieuwe design van het stuur met aanraakgevoelige knoppen en de materiaalkeuze van het interieur. Op het dashboard heeft de analoge klok plaats gemaakt voor een opvallend verlicht Passat-logo. In de middenconsole is er een ruim, open opbergvak met optioneel een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones en een USB-C-aansluiting. De digitale cockpit geeft samen met de verlichte knoppen en de ambienteverlichting een vloeiend licht in donker. De tegen meerprijs leverbare achtergrondverlichting biedt 30 verschillende kleuren. Naast de verlichting is de Passat ook leverbaar met 700 watt high-end soundsystem van het merk Dynaudio.

Het vernieuwde digitale cockpit 

Het infotainmentsysteem heeft ook een upgrade gekregen en werkt nauw samen met de nieuwe Digital Cockpit van de Passat. Mede dankzij graphics in hoog contrast is de weergave extra helder en van nog hogere kwaliteit. Het nieuwe infotainmentsysteem biedt tevens veel nieuwe weergavemogelijheden, die via het multifunctionele stuur zijn te bedienen.

IQ.DRIVE in de nieuwe Passat

Volkswagen heeft de naam van alle assistentiesystemen vernieuwd naar IQ.DRIVE hieronder vallen ook de systemen die het (gedeeltelijk) autonoom rijden mogelijk maakt. Een van deze systemen is Travel Assist, die voor het eerst leverbaar is op een Volkswagen. Travel Assist maakt gebruik van de adaptieve cruise control (ACC) om de auto in lengterichting te geleiden. Lane Assist zorgt ervoor dat de Passat binnen de wegmarkeringen blijft (zijdelingse geleiding). Daarmee is gedeeltelijk geautomatiseerd rijden mogelijk tot 210 km/u en zet Volkswagen een belangrijke stap op weg naar autonoom rijden. De bestuurder dient wel te alle tijden controle te hebben over het stuurwiel. Dit wordt in de nieuwe Passat automatisch gemonitord dankzij het apacitieve stuurwiel, dat aanraking registreert. Wanneer de bestuurder langer dan 10 seconden de handen van het stuur heeft volgen er waarschuwingen. In het uiterste geval kan zelfs een remingreep van Emergency Assist volgen.

App connect 

De vernieuwde Passat beschikt tevens over de nieuwste generatie infotainmentsystemen en App-Connect. App-Connect maakt een draadloze samenwerking mogelijk tussen een Iphone en de Passat. De Passat beschikt over een eigen simkaart en ‘integrated online connectivity unit’. Het navigatiesysteem kan dankzij real-time verkeersinformatie een nog efficiëntere routegeleiding verzorgen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld streaming services, internet radio, updatebare app-technologie, natural voice control aangevuld met online content en van de online diensten van Volkswagen We en toekomstige Cloud-based mobiele voertuiginstellingen. Bovendien kunnen bepaalde Samsung smartphones dankzij de online technologie als mobiele sleutel worden gebruikt (voor openen/afsluiten en starten).

Extra elektrische range 

Met een actieradius van 55 km krijgt de nieuwe Passat GTE een grotere range dan zijn voorganger. De nieuwe Passat GTE beschikt over een elektro- en benzinemotor die gezamenlijk 160 kW/218 pk leveren. Bovendien voldoet hij nu al aan de Euro 6d emissierichtlijn, die in 2021 van kracht wordt.

Partikelfilter voor alle motoren 

De belangrijkste innovatie in het motorengamma is de 2.0 TDI Evo, de 110 kw / 150 pk sterke diesel motor stoot naar verwachting 10 gram minder CO2 uit dan zijn voorganger. De 2.0 TDI Evo is de eerste van een nieuwe generatie dieselmotoren van Volkswagen. De Passat is er ook met TSI-benzinemotoren (110 kW/150 pk, 140 kW/190 pk en 200 kW/272 pk). Naast de nieuwe 2.0 TDI Evo bestaat het dieselgamma uit drie motoren (88 kW/120 pk, 140 kW/190 pk en 176 kW/240 pk). Alle vernieuwde Passats worden standaard geleverd met een partikelfilter en voldoen aan de Euro 6d-TEMP emissierichtlijn. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.