26 november 2019

Volkswagen presenteert ID. SPACE VIZZION

Tijdens de autoshow van Los Angeles heeft Volkswagen het doek getrokken van het zevende familielid van de ID. Family: de ID. SPACE VIZZION. Het nieuwe ID. model wordt een auto die de ruimte van een SUV combineert met het karakter van een sportieve Gran Turismo. De ID. SPACE VIZZION staat op het nieuwe MEB-platform van Volkswagen, dit platform is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe lijn elektrische modellen die gemaakt worden voor het grote publiek. De productieversie van dit conceptmodel staat gepland voor 2021.

Volkswagen meldt dat de ID. SPACE VIZZION een actieradius heeft van 590 km (WLTP). Dit nieuwe ID. model heeft het DNA van de ID. family en heeft gelijkertijd ook een geheel eigen karakter binnen de elektrische familie van Volkswagen. De grote actieradius is te danken aan het slimme en aerodynamische ontwerp van voornamelijk de voorkant van dit model, deze laat namelijk veel rijwind stromen door de speciaal gevormde luchtgaten. 

In het interieur is een volledig digitale cockpit te vinden die nieuwe standaarden zet op het gebied van bedieningsgemak en uitstraling. Traditionele elementen en de traditionele versnellingspook zijn verleden tijd, dit alles wordt vervangen door een groot Augmented Reality head-up display en het centrale 15.6 inch touchscreen. Als vervanging van de versnellingspook kunt u de versnellingen bedienen via een knop aan de stuurkolom. Zoals al terug te zien is in de ID.3, staat de ID. SPACE VIZZION ook bol van hightech features. IQ. Light exterieur- en de ID. Light interactieve interieurverlichting zijn hier twee voorbeelden van. 

Actieradius: 590 kilometer
De ID. SPACE VIZZION beschikt over een lithium-ion batterij van 82 kWh (77 KwH netto) die z’n stroom levert aan een 205 kW sterke motor op de achteras en een 75 kW sterke motor op de vooras. Door deze capaciteit aan systeem- en batterijvermogen levert het nieuwe ID. model uniek prestaties. Hij sprint in maar 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven ID. SPACE VIZZION heeft mede dankzij zijn aerodynamische design een range tot 590 kilometer (WLTP) op een volle accu. 

MEB-platform
Het nieuwe MEB-platform waarop de ID. Family wordt ontwikkeld heeft een nieuwe lading aan het begrip 'interieurruimte' gegeven. Door de innovatieve en juist geplaatste elektrische aandrijving, kon de architectuur van de nieuwe elektrische modellen opnieuw worden vormgegeven. Door deze nieuwe vormgeving ontstond er enorm veel ruimte voor de inzittenden en hun bagage. 

Dit concept van het nieuwe ID. familielid is een voorbode van wat u in 2020 kunt verwachten aan elektrische modellen van Volkswagen. Het interieur en het exterieur van de nieuwe ID. SPACE VIZZION is een realistische blik op wat u kan verwachten in 2021. Net als bij de passat komt er van dit model ook een Limousine en een Variant. 

Wilt u op de hoogte blijven van dit model, klik dan op de onderstaande button!