a222721-large-2

Apple Music-integratie voor vele Audi-modellen

Een groot scala aan Audi-modellen wordt binnenkort uitgerust met Apple Music-integratie. Binnenkort kunnen Audi-rijders hun account rechtstreeks gebruiken via het Mult Media Interface (MMI), dankzij internetverbinding in de auto.

Zonder bluetooth- of USB-verbinding beschikken inzittenden over rechtstreekse toegang tot hun eigen Apple Music-account. Door een actief abonnement te koppelen met de auto hebben Apple Music-abonnees toegang tot de gehele muziekwereld van Apple. Deze muziekwereld bestaat uit 90 miljoen nummers en tienduizenden playlists. En dat allemaal zonder advertenties.

Een rijdende concertzaal

Dankzij de integratie van Apple Music wordt uw Audi een concertzaal op wielen, naast het eenvoudige streaming-entertainment. Dit is te danken aan geavanceerde audiosystemen die Audi levert. Audi ontwikkelt voor ieder specifiek model een akoestische beleving op maat, waarbij de digitale signaalverwerking zorgt voor een uitgebalanceerde sound voor alle inzittenden. De signalen van de luidsprekers kunnen bijvoorbeeld met een individuele ‘tijdsverschuiving’ worden aangestuurd om zo de luisteraar gelijktijdig te bereiken. Sounddesign gaat nog verder om de ultieme akoestische ervaring te creëren. Hier passen de sound-ontwikkelaars van Audi de frequentierespons aan om het typische Audi-geluid te creëren. De autofabrikant werkt op dit gebied al jarenlang samen met Bang & Olufsen, wat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van uitzonderlijke audiosystemen. Als perfect resultaat is de Audi e-tron GT met het B&O Premium Sound System inclusief 3D sound. Met 16 speakers, waaronder 3D sound-speakers, een middenspeaker en een subwoofer wordt een indrukwekkende audiobeleving geleverd.

Over-the-air updates ook voor bestaande auto’s

Vrijwel alle Audi-modellen in Europa, Noord-Amerika en Japan ontvangen de Apple Music-integratie. Door middel van een automatische over-the-air-update is de integratie eenvoudig beschikbaar voor reeds rijdende Audi’s.