skodaenyaqiv80xsportline6

Het nieuwe vierwielaangedreven topmodel van ŠKODA: ENYAQ iV80x

De ŠKODA ENYAQ iV heeft zich ontwikkeld tot één van de meest gewilde elektrische auto's van Nederland. Deze populariteit is mede te danken aan de praktische bruikbaarheid, grote range en prachtige styling. ŠKODA breidt het gamma nu verder uit met twee nieuwe topmodellen: de ENYAQ iV80x en ENYAQ iV80x SPORTLINE. 

Praktische voordelen

De ŠKODA ENYAQ iV80x-modellen staan voor het beste van het beste binnen het gamma. Met een vermogen van 195 kW, een maximale trekkracht van 425 Nm, ultieme en stabiliteit dankzij vierwielaandrijving, bereikt deze ENYAQ serieuze sportieve prestaties. De ENYAQ iV80x heeft namelijk slechts 6,9 seconden nodig om van 0-100 km/u te accelereren. Daarnaast mag de iV 80x aanhangers of caravans met een gewicht tot 1.200 kg trekken.

Bereik

De nieuwe ENYAQ iV80x-modellen zijn in staat overal met u naartoe te gaan dankzij de ruime actieradius (496 km voor de ENYAQ iV80x, 488 km voor de SPORTLINE-uitvoering). Dit grote bereik van de iV80x-modellen wordt geleverd dankzij het 77 kWh accupakket. Bij een een publiek laadpunt of wallbox  (11 kW) duurt het volledig laden van de accu ongeveer 7,5 uur. Bij een 125 kW snellaadpunt duurt het opladen van 5% naar 80% slechts 38 minuten. 

Het beste van het beste

De ENYAQ iV80x kenmerkt veel luxe met onder meer automatische airconditioning, een achteruitrijcamera, een multifunctioneel en verwarmbaar stuurwiel, 100% connectiviteit, Driving mode select en parkeersensoren voor en achter. De ENYAQ iV80x SPORTLINE geeft daar nog een extra sportieve finish aan, met het sportonderstel, sportief gestylde bumpers en grotere (20 inch) lichtmetalen velgen. Daarnaast biedt de SPORTLINE nóg meer luxe in de vorm van onder andere LED Matrix-verlichting, KESSY (keyless access en start), progressieve stuurbekrachtiging, een phonebox voor het draadloos opladen van smartphones en extra donker getinte ramen bij de achterportieren. 

De ruime en complete ENYAQ iV80x is nu te bestellen vanaf € 52.790. De nog sportievere en luxere ENYAQ iV80x SPORTLINE is er vanaf € 56.890. Beide modellen zijn vanaf 2022 te bewonderen bij ons in de showroom.