octavia-combi-rs-iv-03

Škoda Octavia RS iV Business nu bestelbaar en binnenkort in de showroom

Efficiëntie en sportiviteit komen samen in de nieuwe Octavia RS iV Business. De RS-uitvoering van de nieuwe Octavia is voor het eerst een plug-in hybride en levert dankzij de elektrische ondersteuning maar liefst 245 pk. Daarbij is het verbruik zeer gunstig en kan het ook tot 60 kilometer (WLTP) volledig elektrisch rijden. De eerste Octavia RS iV is in bestelling en zal naar verwachting eind februari in de showroom arriveren! 

Zoals benoemd hebben de Octavia RS en de Octavia RS COMBI een gecombineerd systeemvermogen van 245pk en een maximumkoppel van 250 Nm. Het resultaat hiervan is een 0-100 km/u in slechts 7.3 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik volgens de WLTP-norm bedraagt voor de Hatchback 1,1 l/100 km (CO2: 25 g/km) en voor de Combi 1,2 l/100 km (CO2: 27 g/km). De gemiddelde rit in het woon- werkverkeer kan volledig elektrisch worden gereden, het accupakket van 13 kWh geeft de Octavia een elektrische actieradius van circa 60 kilometer (WLTP). 

Naast het bovengenoemde model met aandrijflijn die bestemd is voor de Nederlandse markt, krijgen wij ook De Octavia RS met een 2.0 TSI viercilinder die officieel niet naar Nederland komt. Deze Octavia RS zonder elektrische ondersteuning, heeft hetzelfde aantal pk's, maar een maximumkoppel van 400 Nm. 

octavia-rs-36

Een sportieve Škoda vraagt ook om een sportief RS-uiterlijk. De Octavia RS iV Business en de Octavia Combi RS iV Business doen hun naam eer aan door de zwarte 18 inch lichtmetalen RS-velgen, stoere RS-bumpers, Full LED matrix koplampen, extra donker getinte ramen achter en zwarte afwerkingen in de grille en buitenspiegels. De Hatchback heeft daarbij ook een zwarte achterspoiler op de achterklep. Om de sportiviteit te benadrukken, heeft de RS iV Business progressive stuurbekrachtiging, een sportonderstel en een sound generator. 

Het interieur schreeuwt sportiviteit en luxe. De sportstoelen met RS-logo en rode stiksels zijn een echte blikvanger. Daarnaast heeft het een met leer bekleed RS-stuurwiel, LED-interieurverlichting, alcantara bekleding voor de portieren en het dashboard, carbon-afwerkingsaccenten, lichtmetalen pedalen en zwarte hemelbekleding.

Uiteraard is de Octavia RS iV ook zeer praktisch. De voorruit is verwarmbaar, heeft een neerklapbare achterbank, de Combi heeft een automatische bagagerollo en dakreling (hoogglans zwart) en de Octavia RS iv Business heeft naast de side airbags ook een centrale airbag tussen de voorstoelen. 

De Octavia RS iV Hatchback is leverbaar vanaf € 42.390, de Combi is er vanaf € 43.790