VW Caddy head

De nieuwe Volkswagen Caddy komt eraan!

Update: augustus 2020

De definitieve specificaties van de nieuwe Caddy worden eind augustus/begin september bekendgemaakt. Medio oktober zullen de prijzen bekendgemaakt worden en zal de nieuwe Caddy bestelbaar zijn bij Huiskes-Kokkeler Bedrijfswagens.

Tot die tijd houden wij u graag op de hoogte via onze Caddy nieuwsbrief. Inschrijven voor deze nieuwsmail kan via onderstaande button.

De compleet nieuwe Volkswagen Caddy 2020 is onthuld!

Nieuwsbericht: februari 2020

De vijfde generatie van de marktleider in Nederland heeft een sportiever design, is ruimer dan ooit en staat bol van de technologie die de actieve veiligheid, connectiviteit en efficiency naar een ongekend niveau brengt.

De Volkswagen Caddy, wie kent hem niet? Zijn succesfactor is de perfecte combinatie van looks, ruimte, kwaliteit en gebruiksgemak tegen lage exploitatiekosten. Met ruim 5.000 verkopen en een marktaandeel van bijna 27% was de Caddy ook in 2019 de onbetwiste leider in het segment. Waar het bij de vorige generatie Caddy om een ingrijpende facelift ging, is de vijfde generatie van de Caddy tot in het kleinste detail helemaal nieuw. Hij is nu gebaseerd op het befaamde MQB-platform van de Volkswagen Groep en dat brengt een groot aantal voordelen met zich mee.

Stijlvol en sportief
Met het nieuwe platform was er ook alle ruimte voor een compleet nieuw ontwerp. Nieuw zijn de opvallende designkenmerken zoals de visueel aflopende daklijn, de langere wielbasis en grotere wielen. De LED-verlichting is niet alleen een kenmerkend onderdeel van het front, maar is ook naadloos geïntegreerd in de lijnvoering van de voorspatborden. Onderscheidende designfeatures aan de achterzijde zijn de verticale, smalle LED-lichten en de achterdeuren zonder ruit.

Europallet overdwars, in de Caddy Maxi zelfs ruimte voor twee
Vanbinnen maakt de nieuwe Caddy meteen indruk met hightech features en nóg meer ruimte. De wielbasis van de korte versie is nu 73 mm langer en de laadruimte 50 mm breder en 7 mm hoger vergeleken met zijn voorganger. De totale laadcapaciteit is daarmee gegroeid tot 3,3 m3 en vanwege de extra grote laadopening is het nu ook mogelijk om een europallet overdwars te laden. De Caddy Maxi kan met zijn nieuwe, 139 mm langere schuifdeur en zijn laadcapaciteit van liefst 4,0 m3 nu tot wel twee europallets vervoeren.

Hightech cockpit
De cabine is volledig nieuw ontworpen en biedt naast de extra ruimte ook meer comfort dan ooit tevoren. Mooie voorbeelden zijn de nieuwe AGR Ergocomfort-stoelen die zijn ontworpen voor ultiem comfort bij lange ritten, de 230 Volt-aansluiting, LED-interieurverlichting en de neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie. De nieuwe Caddy is ook leverbaar met het geavanceerde Keyless Access voor extra gemak bij het openen, starten en sluiten. De laadruimte kan ook afzonderlijk worden geopend of gesloten.

Smartphone op wielen, net als de personenwagens

De nieuwe Caddy is digitaler dan ooit. Om te beginnen is hij leverbaar met verschillende infotainmentsystemen met schermen tot 10 inch en de naar wens te personaliseren Digital Cockpit. De topversie (Innovision Cockpit) combineert de Digital Cockpit met het grootste infotainmentsysteem en biedt een ongekende digitale ervaring. De nieuwe eSIM geeft toegang tot een grote hoeveelheid online diensten van We Connect en met het vernieuwde App-Connect kan nu ook draadloos Apple Carplay worden gebruikt. Volkswagen Bedrijfswagens heeft een naam opgebouwd op het gebied van intuïtieve bediening en de nieuwe Caddy gaat een belangrijke stap verder met zijn nieuwe digitale bedieningsfuncties. Zo is de gewenste temperatuur of het audiovolume in te stellen met een eenvoudige swipe naar links of rechts.

Hij biedt daarnaast niet minder dan 19 verschillende assistentiesystemen en is nu ook leverbaar met Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Emergency Assist, Trailer Assist en Side Assist in combinatie met Rear Traffic Alert. De nieuwe besteller is tevens de eerste Volkswagen Bedrijfswagen die leverbaar is met Travel Assist, waarmee voornamelijk op snelwegen en provinciale wegen vergaand autonoom kan worden gereden.

TDI-motoren met twin dosing
De nieuwste Caddy-generatie is uitgerust met hightech TDI-motoren die nu al voldoen aan de Euro 6 emissies die in 2021 van kracht worden. Ze zijn niet alleen schoner, maar naar verwachting ook tot 12% zuiniger dan hun voorgangers. Alle versies, variërend van 55 kW/75 pk tot 90 kW/122 pk, zijn voorzien van twee SCR-katalysatoren die een dubbele AdBlue-dosering injecteren voor een verder verlaagde uitstoot. Net als zijn voorganger wordt de nieuwe Caddy ook leverbaar als TGI-variant op aardgas.