Daar is hij dan, de nieuwe Volkswagen Multivan. Volkswagen heeft voor deze passagiersversie van de Volkswagen-bus gebruik gemaakt van een nieuw platform. Dit platform zorgt voor meer ruimte, veiligheid en comfort. Ook beschikt deze bus over slimme features, zoals uitneembare stoelen en een multifunctionele tafel. Dit maakt de Multivan dé perfecte bus voor uw gezin. Nu voor het eerst leverbaar als plug-in eHybrid.

Sinds 1985 is de Volkswagen Multivan al geschikt voor allerlei activiteiten. Gaat u nu voor een gezinsuitje, of gebruikt u de bus als een praktische bestelwagen? Het kan allemaal met de Volkswagen Multivan. Net zoals voorheen, wordt de bus beschikbaar op geel kenteken. 

Slim interieur

Bij de Volkswagen Mulitvan is alle ruimte die te benutten is, benut. Kijk bijvoorbeeld naar de handrem en versnellingspook die weg zijn gelaten. Hiervoor is een DSG-automaat in de plaats gekomen die u vindt aan de rechterzijde van het stuur. Ook is de handrem vervangen door een schakelaar. 

Al deze slimme technieken zorgen ervoor dat er genoeg ruimte vrijkomt voor al uw activiteiten. Of u nou uw lading in wilt pakken, of een doorloopje wilt maken naar achteren, de ruimte in de Volkswagen Multivan maakt het mogelijk. 

MQB-platform

De Volkswagen Multivan is gebaseerd op het MQB-platform. Het MQB-platform zorgt voor een grote spoorbreedte en een lange wielbasis van 3,12 meter (+12,4 cm). Ruimte, comfort en een stabiele rijervaring zijn hiervan het resultaat. Hij is 4,97 meter lang (lange versie 5,17 meter), 1,94 meter breed en 1,90 meter hoog, dus in alle opzichten groter dan zijn voorganger. Wel is de oude bekende lijn van de Multivan T4 behouden, te zien aan de motorkap en voorruit. Strak en vlakke koplampen zijn ook uniek en blijvend op deze bus. Optioneel is er te kiezen uit optionele IQ.LIGHT LED Matrix koplampen. Kortom, de Volkswagen Multivan is tijdloos. 

denieuwemultivan4

Altijd verbonden

Verschillende elementen zorgen ervoor dat u altijd verbonden bent. Kijk bijvoorbeeld naar de Digital Cockpit en het Ready To Discover infotainmentsysteem met eSim, online diensten zoals We Connect en We Connect Plus en eCall. Optioneel is een 360 graden camera. 

 

Voor al uw diensten

De Volkswagen Multivan is goed voor al uw diensten. Of u de bus nou gebruikt voor het gezin, voor uw bedrijf of voor een uitje met uw vrienden, alles is mogelijk. Vijf ruime zitplaatsen zijn beschikbaar achter de bestuurder- en passagiersstoel. Deze stoelen zijn op de tweede zitrij 180 graden te draaien, wat zorgt voor een gezellige ruimte onderling. Liever meer omvang achterin? Dan is het mogelijk om de stoelen op de tweede en derde zitrij gemakkelijk te demonteren en terug te zetten door middel van soepele rails. Hierdoor creëert u, wanneer u de derde zitrij demonteert, een ruimte van maar liefst 3.672 liter. Het is ook mogelijk om een aanhanger te trekken van maxiamaal 2.000 kilogram.

De Volkswagen Multivan beschikt verder over een multifunctionele tafel. Via het railsysteem is deze te verschuiven op elke gewenste plek. Tafelbladen zijn inklapbaar, waardoor dit platform kan dienen als middenconsole tussen de voorstoelen. 

Plug-in Hybride

De Multivan wordt voor het eerst geleverd met een plug-in hybride aandrijving. 160 kW/218 pk is dan ook mogelijk door de TSI turbo-benzine motor in combinatie met een elektromotor. 100% elektrisch rijden wil dan ook zeker door de 13 kWh lithium-ion batterij. Daarbij start de Multivan negen van de tien keer in elektrische modus. 

IQ.DRIVE Travel Assist

Als laatst beschikt de Volkswagen Multivan over veel verschillende assistentiesystemen. Denk aan uitwijkondersteuning, Front Assist inclusief City Emergency Braking en dynamische weergave van verkeersteken. Standaard zijn Cruise Control en Lane Assist. Optioneel is IQ.DRIVE Travel Assist. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om semiautonoom te rijden. Tussen de wegmarkeringen blijven en een veilige afstand behouden is dan ook automatisch geregeld. 

Begin 2022 wordt de nieuwe Volkswagen Multivan verwacht. Meer informatie volgt richting de marktintroductie.