Hier is hij dan, de nieuwe Volkswagen Golf R. Met zijn vermogen van 235 kW/320 pk is dit de sterkste Golf ooit gemaakt. De nieuwe Golf 8 R is nu bij Huiskes-Kokkeler te bestellen vanaf € 65.490.

De nieuwe Golf R is snel, heel snel. Zijn 320 pk sterke motor is waargemaakt door zijn 2.0 TSI motor met een koppel van 420 Nm. De combinatie van een DSG-automaat een een 4MOTION-systeem met nog eens een R-Performance Torque Vectoring zorgt voor het optimale rijgedrag en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 4,7 seconden. Hier is ook nog eens het R-Performance-pakket optioneel. Met dit pakket zijn de rijprofielen 'Drift' en 'Special' mogelijk. Ook verhoogt dit pakket nog eens de topsnelheid van 250 km/h naar 280 km/h.

Golf R

Luxe

Niet is de Golf R alleen erg sportief. Ook heeft Volkswagen rekening gehouden met de luxe. Denk bijvoorbeeld aan volautomatische Climatronic 3-zone airconditioning ,mobiele online diensten ‘App Connect’, Keyless Access en navigatie Discover Pro, inclusief streaming & internet. Ook beschikt de auto over de benodigde veiligheidssystemen Travel Assist en Lane Assist. Als laatst kunt u uw Golf R natuurlijk helemaal eigen maken. Dit met het besproken R-pakket, Head-up Display en een Akrapoviĉ uitlaatsysteem.

Golf R 1

Sportiviteit

Aan de Golf 8 R is al snel te zien waar deze wagen voor staat. Pure sportiviteit. Vele elementen verraden de snelheid van deze wagen. Denk aan 18 inch lichtmetalen velgen ’Jerez’, geïntegreerde uitlaatpijpen en donker getinte ramen. Ook in het interieur is van alles op te merken. Het stoere stuurwiel, de grote schakelpaddles en de R-knop op het stuur. De tourenteller is weergegeven met het R-logo centraal en heeft een 'Sport Skin' weergavemodus.