volkswagentaigor-line1

De Volkswagen Taigo is nu bestelbaar vanaf € 28.590, leverbaar vanaf januari 2022

De Volkswagen Taigo is nu te bestellen. Het compleet nieuwe model is direct leverbaar in de Life-uitvoering, met o.a.: Digital Cockpit, LED-koplampen en IQ. Drive Travel Assist waarmee hij semi-autonoom kan rijden. De Taigo is nu te aanschouwen in onze showroom en nu te bestellen vanaf € 28.590. Na de marktintroductie wordt het gamma verder uitgebreid met een basisversie en R-Line uitvoering. De basisversie komt er ongeveer vanaf € 26.000. 

Bent u geïnteresseerd in de Taigo of wilt u meer weten over dit nieuwe model? Klik dan op de button!

 

De nieuwe Taigo is met zijn aflopende daklijn een echte sportieve crossover, die daarnaast met zijn afwerking, personalisering, technologie en comfort de lat in zijn klasse sterk verhoogt. Vergelijkbaar met andere Volkswagen-modellen is de Taigo door zijn kwalitatieve materialen en nieuwe technologieën, uniek ten opzichte van alle andere merken in het segment.

De technische basis van de Taigo is te danken aan de Polo en T-cross, waarbij deze crossover een aangename instaphoogte en zitpositie heeft. Met de LED-koplampen en doorlopende LED-achterlichten, springt het hoogwaardige design bij elke voorbijganger in het oog. Optioneel kunt u kiezen voor IQ.Light LED Matrix-koplampen.

Bomvol mogelijkheden en techniek

Om de sportieve crossover uw eigen te maken heeft u de keuze uit 15 kleurcombinaties, velgdesigns tot wel 18 inch en diverse stylingspakketen inclusief individuele opties. Bijvoorbeeld het Black Style pakket dat de R-line nog sportiever maakt, met o.a. zwarte spiegelkappen 18 inch hoogglanszwarte velgen.

Assistentiesystemen

Ook op technisch vlak is de Taigo toonaangevend in zijn klasse. Het IQ.DRIVE pakket voor semiautonoom rijden is zelfs standaard. Met dit systeem houdt de Taigo automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan, waarbij hij vanzelf tussen de wegmarkeringen blijft. Dit systeem werkt ook samen met de navigatie. Zo kan de Taigo automatisch afremmen bij het naderen van bochten, rotondes en kruisingen. Het IQ.DRIVE-systeem verzekert u hierdoor om nog makkelijker, comfortabeler en veiliger te rijden. 

Sterke eigenschappen

Ondanks dat de Taigo compact is (LxBxH: 4,26 x 1,99 x 1,51 m), biedt hij wel volop ruimte voor vijf inzittenden. Dit is vooral te danken aan de wielbasis van maar liefst 2,55 meter. De zitpositie is aangenaam hoog en elke inzittende heeft meer dan voldoende hoofdruimte. Ook de bagageruimte is lekker ruim met een inhoud van 440 liter kunnen alle (vakantie)spullen mee. 

Het interieur van de Taigo is voorzien van de laatste features. De Digital Cockpit is al af-fabriek inbegrepen. Daarnaast is er de Digital Cockpit Pro met een groter 10,25 inch display. Het grote display heeft bijvoorbeeld als voordeel dat de volledige navigatiekaart over de gehele breedte kan worden getoond. De smart-infotainmentsystemen hebben grote en overzichtelijke touchdisplays (tot 9,2 inch) die geschikt zijn voor over the air-updates en online navigatie. On demand kunt u ook bijvoorbeeld  het navigatiesysteem na aankoop activeren omdat de Taigo door de ingebouwde eSIM altijd online is. Daarnaast zijn smartphones draadloos te koppelen, optioneel draadloos oplaadbaar en kunt u gebruik maken van Android Auto en Apple Carplay. 

Meerdere uitvoeringen

Naast sportiviteit biedt de Taigo ook luxe. Volkswagen trapt af in januari met de complete Life-uitvoering. Die beschikt standaard al over:

  • IQ. Drive pakket,
  • Climatic airconditioning
  • Digital Cockpit
  • Radio ‘Composition’ met touchscreen,
  • App-Connect smartphone-integratie,
  • Zachte dashboardafwerking met multifunctioneel lederen stuur
  • LED-koplampen
  • Handige dakreling

Opvolgend wordt de VW Taigo ook leverbaar in januari als zeer luxe Style en sportief getinte Taigo R-line. Voor zakelijke rijders zijn de Life en R-Line er direct als aantrekkelijke, extra complete Business(+). De Business-uitvoeringen beschikken over:

  • Het navigatiesysteem ‘Discover Media’ inclusief streaming en internet
  • Verwarmbare voorstoelen
  • Diefstalalarm

Naar verwachting volgt medio zomer 2022 vervolgens ook de scherp geprijsde instapversie. Deze wordt waarschijnlijk leverbaar vanaf € 26.000

Aandrijvingen

Volkswagen biedt twee motoren aan bij de Taigo:

  • 1.0 TSI turbo-benzinemotor (70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk)
  • 1.5 TSI turbo-benzinemotor incl.  automatische zeventraps DSG-transmissie (110 kW/150 pk)

De Taigo Life 1.0 TSI (70 kW/95 pk) met handgeschakelde vijfbak is er vanaf € 28.590 (prijs per 1 januari 2022). Later volgt de instapversie van de Taigo, die nog aantrekkelijker geprijsd wordt. Zoals u van Volkswagen kunt verwachten worden alle Taigo-modellen geleverd met vier jaar garantie. Ontdek de nieuwe Taigo nu in onze showroom.