Daar is hij dan. De facelift van de Volkswagen Polo. De vernieuwde Polo is stoerder, moderner en luxer dan ooit tevoren! Kijk naar het nieuwe design van deze unieke auto of stap binnenin en ontdek wat er vernieuwd is aan infotainmentsystemen. Wat nog leuker is, is dat de nieuwe Volkswagen Polo eind dit jaar nog bij ons in de showroom staat!

De Volkswagen Polo is niet zomaar een facelift, er zijn drastische aanpassingen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger. Met de facelift van deze auto lijkt de Polo verschillende gelijkenissen te hebben met de Volkswagen Golf. De Volkswagen Polo is ook nog eens de eerste auto in zijn klasse die gedeeltelijk autonoom kan rijden. 

Nieuw design

De Volkswagen Polo is meer dan enkel een restyling. Nieuw zijn de standaard LED-koplampen en de vernieuwende bumpers. Zowel de koplampen als achterlichten maken gebruik van LED-technologie en standaard is er een LED-strip in de voorkant van de nieuwe Polo geïntegreerd. Er wordt samen met de nieuwe Polo vier nieuwe kleuren geïntroduceerd waaruit gekozen kan worden bij het samenstellen. 

IQ. DRIVE Travel Assist

De vernieuwde Volkswagen Polo beschikt over het nieuwe IQ. DRIVE Travel Assist. Dit is een functie waar Lane Assist en Adaptive Cruise Control (ACC) samenkomen, dit zorgt ervoor dat de auto bij snelheden tot 210 km/h gedeeltelijk autonoom kan worden afgelegd. Bij Polo-modellen met Travel Assist is een multifunctioneel stuurwiel met aanraakgevoelige oppervlakken standaard. Is het IQ.DRIVE Travel Assist geactiveerd? Dan detecteren de oppervlakken of u uw stuur in handen hebt. Standaard functies zijn Emergency Braking Front Assist inclusief City Emergency Braking en Lane Assist.

Interieur

In het interieur is veel aangepast. Analoge klokken zijn er niet meer. Standaard is nu een 8 of 10 inch (Pro) grote versie van de Digital Cockpit. De infotainmentsystemen van 8 inch zijn vervangen voor 9,2-inch grote systemen die onder andere beschikken over Android Auto- en Apple Carplay-verbinding. Onder het infotainmentsysteem is een nieuw bedieningspaneel te vinden. De drukknoppen van de airconditioning zijn vervangen door moderne aanraakgevoelige sliders voor een extra moderne look. Als laatst is de radio met 6,5 inch groot scherm vanaf nu standaard. 

Bekijk hier de vernieuwde Volkswagen Polo

volkswagenpolor-line14

TSI kracht

Er is keuze uit verschillende driecilinder benzinemotoren. De vermogens van deze motoren zijn 59 kW/80 pk, 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk. De motor met 81 kW/110 pk wordt standaard geleverd met een zeventraps DSG-automaat. 

Extra opties

Natuurlijk zijn er voor de Volkswagen Polo extra opties beschikbaar. Denk aan een geluidssysteem van Beats, een trekhaak, een sportonderstel en een panorama dak. De uitvoeringen van de nieuwe Volkswagen Polo zijn: Polo, Life, Style, R-Line en GTI. 

In september verwachten wij de nieuwe Polo in onze showroom te ontvangen. Binnenkort worden de nieuwe prijzen en specificaties bekend!