Volkswagen ID.5 GTX (7)

Volkswagen ID.5 GTX

Op 7 september beleeft de Volkswagen ID.5 GTX zijn debuut op de IAA in München. De eerste elektrische SUV-coupé van Volkswagen komt eerst als GTX met volledig elektrische vierwielaandrijving en twee elektromotoren. Daarnaast is de auto volledig connected, updates vinden over-the-air plaats en is uitgerust met Car2X technologie.

Stijlvolle looks

Het hoge front met de IQ.Light LED-matrixkoplampen geeft de ID.5 GTX een sympathieke uitstraling, mede dankzij de lichtstrip die doorloopt tot in het Volkswagen-logo. De lage, vloeiende daklijn strekt zich over de gehele carrosserie uit en mondt uit in een achterspoiler. Achter accentueren horizontale lijnen de breedte van de SUV-coupé, waarbij de lichtstrip en de LED-achterlichten met 3D-design de meeste aandacht trekken.

GTX

De afkorting GTX staat bij Volkswagen’s elektrische ID. Family voor extra sportiviteit. Zo heeft de ID.5 GTX zowel op de voor- als achteras een krachtige elektromotor. Gecombineerd creëren ze elektrische vierwielaandrijving die garant staat voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. De grote lithium-ionbatterij tussen de assen maakt een bereik tot 497 kilometer mogelijk.

Populairste merk in duurzame mobiliteit

De ID.5 GTX staat vanaf volgend jaar bij ons in de showroom en gaat de ACCELERATE-strategie van Volkswagen een extra impuls geven. De onderneming wil het meest populaire merk worden op het gebied van duurzame mobiliteit en beoogt het aandeel volledig elektrische auto's in Europa tegen 2030 te vergroten tot 70 procent van de totale Volkswagen-afzet. Volkswagen streeft ernaar om tegen 2050 netto CO2-neutraal te zijn.

We houden u graag op de hoogte omtrent de ID.5 GTX.