Volkswagen Bedrijfwagens maakt de weg vrij voor elektrisch rijden door middel van ID. Switch. Door ID. Switch is het een optie om nu een Caddy Cargo of Transporter 6.1 te rijden, en hem op een zelf gekozen moment om te ruilen voor een geheel elektrische ID. Buzz Cargo.

Begin 2022 wordt de nieuwe ID. Buzz Cargo op de markt verwacht. De ID. Buzz Cargo is een elektrisch aangedreven bestelwagen. De Buzz Cargo is een combinatie van het laadvermogen van de Caddy Cargo Maxi met een stevige actieradius, en de iconische looks van de Volkswagen T1. Ook is het nog eens een echte Volkswagen Bedrijfswagen: de ID. Buzz is goed aan de passen aan de wensen van zijn gebruiker en hij kan ook nog eens goed overweg met aanhangers. Hierdoor rijden ondernemers erg duurzaam en klaren zij ook nog eens hun klus.

ID. Switch

Wel moeten de ondernemers nog even wachten op de ID. Buzz. Toch kan de huidige bus al aan vervanging toe zijn. Hiervoor is ID. Switch bedacht: met ID. Switch leasen ondernemers nu een nieuwe Caddy Cargo of Transporter. Bovenop hun reguliere leasetarief betalen de ondernemers zogeheten ID. Switch-bijdrage. Na minimaal twaalf maanden kiest de ondernemer zelf het moment van overstap naar de ID. Buzz. Het opgebouwde ID. Switch-tegoed wat is gespaard, wordt dan als korting verrekend met de ID. Buzz. Samengevat: door het nieuwe ID-Switch slaan ondernemers vandaag nog de weg in naar elektrisch rijden. Hierdoor is het wachten ook nog eens leuk 

Op weg naar niks 

ID. Switch sluit perfect aan bij de ambitieuze doelstelling die Volkswagen Bedrijfwagens zichzelf heeft opgesteld: ze willen in 2050 een volledig CO2-neutrale onderneming zijn. Met de introductie van deze ID.-modellen spelen zij een belangrijke rol in dit 'Way to Zero' traject. Dit zorgt voor een productie met steeds meer duurzaamheid. Er zijn nu al verschillende Volkswagen-fabrieken CO2-neutraal, dit door bijvoorbeeld groen stroom. Ook wordt natuurlijk de ID. Buzz vanaf 2022 CO2-neutraal geproduceerd.