Heeft u een lekke koppakking?

Witte rook uit de uitlaat, steeds koelvloeistof bijvullen... Komen deze symptomen bekend voor? Dan heeft uw auto waarschijnlijk een lekke koppakking.

Over de koppakking:

Door ouderdom en gebruik van het motorblok slijt de koppakking. De koppakking bevindt zich tussen het motorblok en de cilinderkop en dient als een vloeistof- en gasdichte afdichting. Daarbij wordt het blootgesteld aan hitte en hoge gasdrukken. De koppakking voorkomt dat er gassen (onder hoge druk) uit de verbrandingsruimte ontsnappen en vormt tevens een barrière en lekdichte verbinding voor koelvloeistof- en oliekanalen. 

Tijdens het rijden wordt de koppakking constant belast met hitte en drukwisselingen. Het is dan ook niet ongewoon dat er in de loop der jaren kleine scheurtjes in de koppakking ontstaan waardoor koelwater de kans krijgt om in de cilinders terecht te komen. Dit koelwater zorgt voor de witte rook uit de uitlaat.

Wanneer uw koppakking kapot is, raden wij u aan direct langs te rijden om de auto na te laten kijken. Wanneer u door blijft rijden met een lekkage in uw koppakking dan kunt u uw motor inwendig ernstig beschadigen.

Enkele symptomen waaraan u een lekke koppakking kunt herkennen is regelmatig de noodzaak om koelvloeistof bij te vullen en witte rook uit de uitlaat. Ook kan oververhitting van de motor een goede indicatie zijn. 

Wat zijn de kosten?

De kosten van het vervangen van een koppakking zijn afhankelijk van het merk en model van uw auto. Wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave. Uiteraard is het ook mogelijk om direct online een afspraak te maken met onze werkplaats.