De nieuwe ŠKODA SCALA

Direct leverbaar

 

LEES SCALA NIEUWSBERICHTEN:
» 7-12-2018: "De ŠKODA SCALA is onthuld"
» 12-2-2019: "ŠKODA start productie nieuwe SCALA"
» 12-3-2019: "ŠKODA SCALA: de prijzen"

---------------------------------

Een nieuwe naam, nieuwe technologie en een nieuwe persoonlijkheid. ŠKODA breidt zijn aanwezigheid in het populaire compacte segment uit met de SCALA. Het nieuwe model zal beschikbaar zijn in vijf verschillende motoren, waaronder één diesel en één CNG-krachtbron. De ŠKODA SCALA staat vanaf zaterdag 18 mei bij Huiskes-Kokkeler Hengelo.

 

Kracht

De SCALA wordt leverbaar met vijf Euro 6-motoren, waarvan drie benzinemotoren, een diesel en later in 2019 een krachtbron op aardgas (CNG). De 95 pk sterke 1.0 TSI motor is een handgeschakelde vijfbak. De 1.0 TSI motor met een vermogen van 115 pk wordt een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. De sterkste benzinemotor wordt de 1.5 TSI met een vermogen van 150 pk, met een handgeschakelde zesbak óf een zeventraps DSG-automaat. Al deze benzinemotoren zijn voorzien van een partikelfilter. De 115 pk sterke 1.6 TDI motor heeft een koppel van 250 Newtonmeter. Standaard is deze motor leverbaar met een handgeschakelde zesbak óf met een zeventraps DSG-automaat. Verder in 2019 wordt de 1.0 G-TEC leverbaar, dit is een drie cilinder motor, ontworpen voor aardgas (CNG) en stoot daardoor minder CO2 en NOx uit. Hij heeft een vermogen van 90 pk en wordt geleverd met een handgeschakelde zesbak.

Compact, maar toch ruim

De ŠKODA SCALA is een compacte hatchbak, maar biedt toch veel ruimte. De auto is 4,36 meter lang, 1,79 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis heeft een lengte van 2,65 meter en staat garant voor goede rijeigenschappen. De ŠKODA SCALA heeft één van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, met een capaciteit van 467 liter. Als de achterbank is neergeklapt heeft de SCALA een capaciteit van 1.410 liter. Wat ook erg opvallend is aan de SCALA, is dat ŠKODA de hatchback standaard zal gaan leveren met een paraplu in de deur en een ruitenkrabber in de tankklep.

Interieur

De ŠKODA SCALA beschikt over de nieuwste digitale technologiënDe optionele Virtual Cockpit kan op verschillende manieren worden geconfigureerd en is met 10,25 inch de grootste in het compacte segment. De SCALA beschikt over een infotainment scherm van maximaal 9,2 inch en behoort hiermee tot de top van zijn klasse. Elke ŠKODA SCALA zal uitgerust zijn met een eSIM voor een snelle LTE-internetconnectie en standaard Emergency Call en Proactive Service. Dankzij nieuwe mobiele ŠKODA Connect diensten kan de SCALA via een telefoon geopend worden.

Rijassistentie

De Side Assist is één van de beschikbare veiligheidssystemen voor de ŠKODA SCALA. De Side Assist waarschuwt bestuurders voor auto's die van achteren naderen om in te halen of zich in de dode hoek bevinden. Dit lijkt op Blind Spot Detect, maar het verschil is dat Side Assist voertuigen vanaf 70 meter al ziet aankomen, terwijl Blind Spot Detect voertuigen vanaf 50 meter ziet aankomen. De SCALA is standaard uitgerust met Lane Assist en Front Assist met City Emergency Brake, dat radar gebruikt om in de stad gevaren voor de auto te herkennen. Adaptive Cruise Control (tot een maximum van 210 km/h), Park Assist, Multi-Collision Brake (automatisch remmen na een aanrijding) en Crew Protect Assist (ramen sluiten en gordels spannen zich snel aan bij een ongeluk) zijn optioneel bij te bestellen.