Versnellingsbak

Versnellingsbak

Een probleem aan uw versnellingsbak verneemt u door het geratel of gerammel tijdens het schakelen, optrekken of loslaten van het gas. Ook zou u het kunnen merken wanneer u moeilijk kunt schakelen. Wanneer u problemen heeft met uw versnellingsbak is vaak een versnellingsbak revisie noodzakelijk.

Heeft uw auto last van deze problemen, dan adviseren wij u aan op tijd bij ons langs te komen. Wacht hier niet te lang mee, om nog meer slijtage aan uw versnellingsbak en eventuele schades te voorkomen. Dit kan resulteren in hogere revisiekosten.

Tijdens een revisie van uw versnellingsbak worden alle onderdelen vervangen die mogelijk kunnen slijten. Denk hierbij aan tandwielen, lagers, synchromeshringen, maar ook het vervangen en verversen van de versnellingsbak olie. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw versnellingsbak weer als nieuw functioneert. Om eventuele gebreken aan uw versnellingsbak te voorkomen, raden wij u aan regelmatig de versnellingsbak te spoelen.

Wist u dat...

Een versnellingsbak ervoor zorgt dat het motorvermogen op een zo efficiënt mogelijke manier naar de wielen overgebracht wordt. De versnellingen zorgen voor het juiste vermogen en toerental bij de juiste snelheid. Hierdoor is er weinig snelheid maar veel kracht nodig bij het optrekken en weinig kracht en veel snelheid nodig op de snelweg. De versnellingsbak is voorzien van versnellingsbakolie voor smering, warmteafvoer en om eventueel vuil in de versnellingsbak “zwevend” te houden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een versnellingsbak revisie zijn merk en model afhankelijk. Heeft u bepaalde vragen of bent u benieuwd welk onderhoud uw auto nodig heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook is het mogelijk om direct online een afspraak te maken met onze werkplaats.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.