De Volkswagen ID.3: Extra productieplekken beschikbaar

De Volkswagen NEO, oftewel de ID.3, wordt dit jaar gepresenteerd en is vanaf 2020 leverbaar. De ID.3 wordt gebouwd op het MEB platform van de Volkswagen Group en is van scratch af aan ontworpen als elektrische auto. Dus zonder concessies en beperkingen, maar wel met het Volkswagen DNA! De verwachte vanafprijs van de ID.3 zal onder de €40.000 bedragen.

 

Meld u via onderstaande link op Volkswagen.nl aan voor de wachtlijst. Wij hebben extra productieplekken gekregen waardoor voor mensen op de wachtlijst de kans om volgend jaar in één van de eerste ID.3's te rijden groot is.

Op de hoogte blijven van de ID.3 en de verdere onthulling? Meld je hieronder aan. 

Volkswagen ID.3 1st
Volkswagen ID.3 1st

Altijd online

Met de komst van de Volkswagen ID.3 wordt de elektrische auto ook heel persoonlijk. Als berijder krijg je een Volkswagen User ID. Met deze User ID heb je een individueel profiel waar jouw voorkeuren in opgeslagen staan. Je smartphone is je ditigale sleutel en hiermee kun je de auto ontgrendelen en starten. De telefoon koppelt direct je User ID instellingen met jouw Volkswagen. Zie je het voor je? Je ontgrendelt de Volkswagen ID.3, stapt in. De stand van je stoel, je radiozender en je persoonlijke contacten worden aangepast aan jouw voorkeuren. De climate control, geluidsinstellingen, navigatie instellingen en sfeerverlichting worden ook aangepast aan jouw ID.3.

Compleet nieuw Design

Voor het ontwikkelen van de Volkswagen ID stond 1 ding centraal: ontwikkel een auto welke net als de Volkswagen Kever en de eerste Volkswagen Golf een iconenstatus kan werven. Met deze uitdaging is de compleet nieuwe ID. lijn ontworpen met de ID.3 als eerste "Volkswagen". Het unieke design is gebaseerd op het nieuwe design-DNA dat speciaal is ontworpen voor elektrische Volkswagens. Dankzij dit nieuwe concept vindt je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie zelfs korter dan de Golf is. Dit is te danken aan het nieuwe MEB platform, de accu is volledig in de wagenvloer verwerkt. Nog een voordeel hiervan is dat de middentunnel wegvalt (platte vloer in de auto) en er blijft veel bagageruimte over zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.

De Volkswagen ID.3

De ID.3 is vanaf nu te pre-orderen via Huiskes-Kokkeler! De levering vindt plaats in 2020. Op de IAA Frankfurt in 2019 wordt de auto in zijn definitieve vorm aan het publiek getoond. De aanschafwaarde zal gelijk zijn aan die van een Golf met vergelijkbaar vermogen en uitrusting. De Volkswagen ID.3 kun je zakelijk leasen én private leasen.

Uw voordelen

  • 8% bijtelling

  • Nieuwste technieken

  • Minimaal 330 km range (WLTP)

  • Binnen 30 min 75% opgeladen

  • Private lease mogelijk

Volkswagen ID techniek

De ID.3 is net als alle andere ID. modellen gebouwd op het MEB platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor diverse klasses volledig elektrische voertuigen welke een actieradius van 500km of meer moeten behalen. Het platform en de nieuwe generatie high-performance accu's zijn volledig modulair en kunnen gebruikt worden voor zowel de kleine als de grote ID. modellen. 
 
De kracht van de Volkswagen ID.3. wordt opgewerkt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. 75kW op de voorste motor en 150 kW op de achterste motor. De motoren zijn gekoppeld aan een 111kWh batterij en de topsnelheid is begrensd op 180km/h.

Actieradius en opladen

De actieradius van de ID.3 bedraagt minimaal 330 km volgens de WLTP norm. Optioneel is hij leverbaar met een grotere accu waarmee de actieradius vergroot wordt tot 550 km met 1 lading. Als je 25.000 km per jaar rijdt betekent dit dat 1 à 2x per week volledig opladen voldoende is. Bij de introductie van de ID.3 komt er ook een Volkswagen wallbox beschikbaar voor thuis.
Must see: de eerste testrit in de VW ID. Neo (3 min.)
Must see: de eerste testrit in de VW ID. Neo (3 min.)