De Volkswagen ID.3 is onthuld!

De Volkswagen ID.3 is vanaf 2020 leverbaar. De ID.3 wordt gebouwd op het MEB platform van de Volkswagen Group en is van scratch af aan ontworpen als elektrische auto. Dus zonder concessies en beperkingen, maar wel met het Volkswagen DNA! De verwachte vanafprijs van de ID.3 zal rond de €30.000 bedragen.

Lees hier het volledige nieuwsbericht over de onthulling en bekijk nog meer beelden.

Meld u via onderstaande link op Volkswagen.nl aan voor de wachtlijst. Wij hebben extra productieplekken gekregen waardoor voor mensen op de wachtlijst de kans om volgend jaar in één van de eerste ID.3's te rijden groot is.Op de hoogte blijven van de ID.3 en de verdere onthulling? Meld je hieronder aan. 

Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3

Altijd online

Met de komst van de Volkswagen ID.3 wordt de elektrische auto ook heel persoonlijk. Als berijder krijg je een Volkswagen User ID. Met deze User ID heb je een individueel profiel waar jouw voorkeuren in opgeslagen staan. Je smartphone is je ditigale sleutel en hiermee kun je de auto ontgrendelen en starten. De telefoon koppelt direct je User ID instellingen met jouw Volkswagen. Zie je het voor je? Je ontgrendelt de Volkswagen ID.3, stapt in. De stand van je stoel, je radiozender en je persoonlijke contacten worden aangepast aan jouw voorkeuren. De climate control, geluidsinstellingen, navigatie instellingen en sfeerverlichting worden ook aangepast aan jouw ID.3.

Compleet nieuw Design

Voor het ontwikkelen van de Volkswagen ID stond 1 ding centraal: ontwikkel een auto welke net als de Volkswagen Kever en de eerste Volkswagen Golf een iconenstatus kan werven. Met deze uitdaging is de compleet nieuwe ID. lijn ontworpen met de ID.3 als eerste "Volkswagen". Het unieke design is gebaseerd op het nieuwe design-DNA dat speciaal is ontworpen voor elektrische Volkswagens. Dankzij dit nieuwe concept vindt je binnenin de ruimte van een Passat, terwijl de carrosserie zelfs korter dan de Golf is. Dit is te danken aan het nieuwe MEB platform, de accu is volledig in de wagenvloer verwerkt. Nog een voordeel hiervan is dat de middentunnel wegvalt (platte vloer in de auto) en er blijft veel bagageruimte over zonder dat het ten koste gaat van het compacte formaat van de auto.

De Volkswagen ID.3

De ID.3 is te reserveren via Huiskes-Kokkeler! De levering vindt halverwege 2020 plaats. De aanschafwaarde zal gelijk zijn aan die van een Golf met vergelijkbaar vermogen en uitrusting. De Volkswagen ID.3 kun je zakelijk leasen én private leasen.

Uw voordelen

  • 8% bijtelling

  • Nieuwste technieken

  • Minimaal 330 km range (WLTP)

  • Binnen 30 min 75% opgeladen

  • Private lease mogelijk

Volkswagen ID techniek

De ID.3 is net als alle andere ID. modellen gebouwd op het MEB platform. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor diverse klasses volledig elektrische voertuigen welke een actieradius van 500km of meer moeten behalen. Het platform en de nieuwe generatie high-performance accu's zijn volledig modulair en kunnen gebruikt worden voor zowel de kleine als de grote ID. modellen. 
 
Met 3 batterij-varianten (zie hieronder) is een actieradius tussen de 330 - 550 kilometer mogelijk. Daarnaast is de ID.3 leverbaar met een groot aantal assistentiesystemen, waaronder Front Assist met City Emergency Braking met Pedestrian Monitoring. Ook Lane Assist, Side Assist, Park Assist met achteruitrijcamera en Keyless Access zijn beschikbaar. Optioneel is een augmented reality head-up display leverbaar die informatie op de voorruit projecteert.

Actieradius en opladen

Er zullen drie batterij-varianten beschikbaar komen. De basisversie met een energie-inhoud van 45 kWh maakt een actieradius van 330 kilometer mogelijk. De 'mid-range' batterij met 58 kWh heeft een actieradius van maximaal 420 kilometer. De grootste batterij (77 kWh) zal een actieradius tot 550 kilometer mogelijk maken*. De 58 kWh variant zal bij 100 kW laadvermogen in 30 minuten op te laden zijn tot een actieradius van 290 kilometer. 
 
Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.
Must see: de eerste testrit in de VW ID. Neo (3 min.)
Must see: de eerste testrit in de VW ID. Neo (3 min.)