Zomerbanden

Zomerbanden

Zomerbanden bij Huiskes-Kokkeler zijn verkrijgbaar in alle afmetingen, hebben perfecte rijeigenschappen en zijn geschikt voor temperaturen boven de 7 graden. De juiste zomerband staat garant voor een kortere remweg en geeft een goede wegligging.

Daarnaast zijn zomerbanden comfortabel en stil. Zomerbanden worden ook wel gezien als reguliere banden. In normale weersomstandigheden, boven de 7 graden Celcius, zijn zomerbanden de juiste keuze voor het beste grip op de weg. Zomerbanden slijten minder hard dan winterbanden omdat het rubber van een harder materiaal is gemaakt wat meer voordelen geeft bij warmer weer. 

Uw banden zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Ze geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. Daarom is de kwaliteit van uw zomerbanden van groot belang voor uw comfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg. Aan de hand van het Europees bandenlabel kunt u eenvoudig en snel zien hoe een band scoort op brandstofverbruik, veiligheid en omgevingsgeluid (score A is het beste, G het minste).

Voordelen zomerbanden:

  • Lagere slijtage
  • Minder geluidsproductie
  • Geschikt voor hogere snelheden
  • Lagere kosten in aanschaf vergeleken met all season of winterbanden
  • In elke maat verkrijgbaar

Het doel van zomerbanden is maximaal contact met het wegoppervlak creëren. Het profiel van zomerbanden verschilt van all-season en winterbanden. Zomerbanden hebben vaak een laag profiel met een smalle en vaak ondiepe radiale groeven. Deze groeven zorgen ervoor dat bij het rijden op een nat wegdek het regenwater op een efficiënte manier weg worden geloodsd van de banden voor meer grip op de weg. Zo voorkomen zomerbanden de kans op hydroplanen en slippen op nat wegdek.

Zomerbanden verbruiken bij de juiste temperatuur minder brandstof dan een vergelijkbare winterband. Wettelijk is de minimale profieldiepte van zomerbanden 1,6 mm. We raden u aan om bij 2 mm over te gaan op vervanging.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over zomerbanden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Liever bellen? Dat kan via 074 - 255 41 41.