Beste jaar ooit in Nederland

Audi blikt terug op een meer dan uitstekend jaar in Nederland als het gaat om de verkoop. In een licht dalende Automotive markt claimde Audi in 2022 als premiummerk zelfs een positie binnen de top-10 in de lijst van bestverkochte merken van ons land. 

Audi verkocht afgelopen jaar 13.852 nieuwe modellen, goed voor een verkooptoename van 10 procent ten opzichte van het jaar 2021. Daarbij behaalde Audi het hoogste marktaandeel in Nederland ooit in het bestaan van het merk met maar liefst 4,44% marktaandeel. Ruim 40 procent van de totale Audi-verkopen bestond het afgelopen jaar (meer dan 5.500) uit volledig elektrische e-tron-modellen. Hiermee wordt de impact van het elektro-offensief van Audi nog maar eens duidelijk binnen de gehele markt en dus ook op de verkoopcijfers.

A211730_large

25% van de Audi’s is een Q4 e-tron

In zijn eerste volledige verkoopjaar groeide de Audi Q4 e-tron (inclusief de Sportback) direct uit tot het bestverkochte Audi-model van 2022. Elke vierde verkochte Audi in Nederland was een Q4 e-tron of Q4 Sportback e-tron. Tevens was de Q4 e-tron het populairste model in zijn segment. Dat gold ook voor de Audi e-tron, die met 2.316 verkochte exemplaren en een verkooptoename van liefst 143 procent als eerste in zijn klasse eindigde. 

audirse-trongt-42-2

e-tron GT als boegbeeld

Het derde volledig elektrische model van Audi, de Audi e-tron GT, vervulde zijn rol als boegbeeld van het elektrische e-tron-gamma in 2022 maar weer heel overtuigend en liet eens te meer blijken hoe aantrekkelijk elektrisch rijden kan zijn.

Recent onthulde Audi nog eens de Audi Q8 e-tron, die nu bij ons te bestellen is en straks het stokje overneemt van de huidige e-tron. Het is bij ons nu ook mogelijk om alvast uw proefrit te boeken!