Kopen excl. BTW

€ 49.250,-

Financieren p/m v.a.

€ 575,-

De ID. Buzz Cargo

De ID. Buzz is direct geïnspireerd op het T1 concept van Ben Pon Sr en verwijst daarmee naar het succes van de Volkswagen bus. Net als bij de T1 heeft de nieuwe ID. Buzz een korte overhang. De ID. Buzz heeft een lengte van 4.712 mm en een wielbasis van 2.988 mm. De ID. Buzz Cargo heeft een actieradius tot wel 424 kilometer.

Meer weten over de ID. Buzz personenauto? klik dan op onderstaande button.

Onze actuele ID. Buzz Cargo voorraad

Nu in de showroom

Eindelijk is het dan zover: De gloednieuwe ID. Buzz Cargo is in onze showrooms in Hengelo en Doetinchem te bewonderen!  We hebben ons er lang op moeten verheugen, maar eindelijk is het moment daar dat u de gloednieuwe ID. Buzz kunt bewonderen en zelf ervaren tijdens een proefrit.

Wilt u graag een proefrit maken in deze nieuwe Volkswagen ID. Buzz Cargo? Plan uw proefrit en beleef hem als één van de eersten.

Aanmelden kan via onderstaande button.

International Van of the Year 2023

In september 2022 werd de Volkswagen ID.Buzz Cargo bekroond tot International Van of the Year 2023 tijdens de IAA Transportation vakbeurs in Hannover. De International Van of the Year (IVOTY) award werd voor de 31e keer uitgereikt en werd gekozen door een internationale vakjury van 24 Europese journalisten. Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing zei er het volgende over: “Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfswagens met deze unieke bestelbus die bij uitstek geschikt is voor gebruik in milieubewuste binnensteden. Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”

Slim en ruim interieur

Het interieur van de ID. Buzz Cargo biedt veel opberg- en laadruimte. Op de standaard dubbele zitbank kunnen maximaal twee passagiers zitten. Het interieur is daarnaast geheel vrij van dierlijk leer, waardoor duurzaamheid en gebruiksgemak één worden. Dankzij het slimme opbergconcept, dat speciaal is ontworpen voor dagelijks gebruik, bent u goed georganiseerd onderweg. Of het nu gaat om werkhandschoenen, pakbonnen of gereedschap, drinkbekers, een koffiemok of lunchbox: er is voor alles plaats en passende opbergruimte. Bijvoorbeeld in het grote, open opbergvak aan de bovenzijde van het dashboard of in het afsluitbare dashboardkastje. Naast een vak voor uw smartphone, waar deze draadloos opgeladen kan worden, biedt de ID. Buzz Cargo optioneel tal van USB-C poorten die ook andere apparaten van stroom kunnen voorzien.

Trained Park Assist & Travel Assist

Met Trained Park Assist kan uw ID. Buzz Cargo middels de geheugenfunctie voor geautomatiseerd parkeren op een eerder opgeslagen route helemaal zelfstandig inparkeren met één druk op de knop. U kunt zelfs uitstappen wanneer uwID. Buzz Cargo zelfstandig inparkeert in een krappe parkeerplek. 

De ID. Buzz Cargo beshikt over de allernieuwste versie van Travel Assist dat gebruik maakt van zwermgegevens. Dit systeem houdt u binnen de rijstrook, de ingestelde afstand tot de voorligger en de door u ingestelde snelheidslimiet. Travel Assist maakt onder meer gebruik van de adaptieve rijstrookgeleiding. Hierdoor blijft het voertuig actief in het midden van de rijstrook. De Travel Assist past zich aan uw rijstijl aan en kan ook verder naar links of verder naar rechts rijden in de eigen rijstrook in plaats van precies in het midden. Daarnaast kan Travel Assist u ook actief ondersteunen bij het wisselen van rijstrook op de snelweg. Als er zwermgegevens beschikbaar zijn, hoeft de Travel Assist alleen op een herkende rijstrookgrens te vertrouwen om in de rijstrook te blijven, bijvoorbeeld op landwegen zonder rijstrookmarkeringen in het midden. Daarnaast beschikt de Travel Assist over voorspellende cruise control en bochthulp. De voertuigsnelheid kan worden aangepast aan de geldende snelheidslimieten en het verloop van de weg.

Handiger dan ooit: de nieuwste digitale mobiliteit

Digitale cockpit, internetverbinding en mobiele online diensten: de nieuwe ID. Buzz Cargo maakt uw dagelijkse werk gemakkelijker met de nieuwste technologie. Met de optionele App-Connect-functie kunt u gemakkelijk muziek, audioboeken of nieuws van uw smartphone overbrengen naar het 25,4 cm (10-inch) kleuren-touchscreen van het infotainmentsysteem, waarmee u functies, zoals de DAB+ radio, kunt bedienen. 

ID. Buzz Cargo afmetingen en specificaties op een rij

Exterieur 
Lengte (mm)4.712
Breedte (excl. speigels, mm)1.985
Hoogte (mm)1.938
Wielbasis (mm)2.988
Draaicirkel (m)11,0
Laadruimte 
Lengte (mm)2.208
Breedte maximaal (mm)1.732
Breedte tussen wielkasten (mm) 1.230
Hoogte (mm)1.279
Hoogte laaddrempel (mm)632
Laadvolume (m3)3,9
Laadvermogen (kgMax. 650
Max. toelaatbaar aanhangwagengewicht geremd (kg)1.000

* Optionele tweede schuifdeur aan bestuurderskant

Technische specificaties

De nieuwe Volkswagen ID. Buzz is gebouwd op het modulaire MEB-platform en gaat gepaard met een 77 kWh accupakket waarmee er een actieradius van 424 km kan worden behaald. Met deze accu kan de ID. Buzz de 150 kW elektromotor van maximaal 310Nm aan koppel voorzien. De ID. Buzz is dankzij een standaard laadvermogen van 11kW weer op te laden. Ook is de ID. Buzz geschikt voor snelladen. Dankzij een maximaal laadvermogen van 170kW is het accupakket van 5% tot 80% opgeladen in slechts 30 minuten. 

Accuspecificaties op een rij 
Actieradius424 km
Accugrootte77 kWh
Max. capaciteit A/C laden11 kW
Max. capaciteit D/C laden170 kW
Oplaadtijd D/C 5-80% (snellader)+- 30 minuten
Overige specificaties 
Max. vermogen150 kW / 204 pk
Max. koppel310 Nm
AandrijvingAchteraandrijving
Topsnelheid145 km/h
Acceleratie 0-100 km/u10,2 s

Beschikbare voertuigen

db2022au00188

Volume

De ID. Buzz Cargo is er met twee of drie zitplaatsen voorin. Het laadvermogen van de Cargo is maar liefst 650 kg en een volume van 3,9 kuub. Er kunnen twee europallets naast elkaar worden geplaatst in de laadruimte. 

db2022au00185

Wendbaarheid voor in de stad

In de stad zijn smalle straten geen probleem voor de ID. Buzz Cargo. Door zijn bredere wielbasis en minder grote elektrische motor beschikt de bus over een kleine draaicirkel van maar 9 meter, net zo groot als die van een Golf. 

De nieuwste assistentiesystemen zijn toegevoegd in de ID. Buzz Cargo, zoals Travel Assist waarmee de Buzz gedeeltelijk autonoom kan rijden. De nieuwste versie hiervan heeft slechts één rijbaan nodig om recht te kunnen blijven rijden. Landwegen zijn dus geen probleem. 

Ervaar de ID. BUZZ Cargo

Veelgestelde vragen over de ID. Buzz Cargo

  • De vanafprijs van de Volkswagen ID. Buzz Cargo is € 57.132,- incl. BTW en BPM,  € 46.200 excl. BTW en BPM

  • De Volkswagen ID. Buzz Cargo kent maar één variant. De ID. Buzz personenwagen kent twee varianten: de ID. Buzz 1st en de ID. Buzz 1st Max. 

  • De actieradius van de Volkswagen ID. Buzz Cargo kent een actieradius van ruim 424 kilometer WLTP. 

  • Op het accupakket van de ID. Buzz Cargo zit 8 jaar garantie. Het onderhoud betreft 7 jaar.

  • Het accupakket kent een capaciteit van 77 kWh met een vermogen van 150kW (204 pk)

  • Aan de DC snellader (170 kW) kan de accu in circa 30 minuten van 5% naar 80% worden opgeladen. 

  • Nadat een elektrische auto tot 80% opgeladen is aan een snellader, gaat het snelladen een stuk langzamer. De reden hiervoor, is de levensduur van de accu. De chemische structuur in de lithium-ion accu kan op termijn namelijk te maken krijgen met degradatie.

  • De laadruimte bedraagt 3,9 kubieke meter. Er is ruimte voor 2 zijwaarts geplaatste europallets. De maximale laadlengte is 2,2 meter en een laadvermogen van 650 kg.

  • Het maximale trekgewicht bedraagt 1.000 kg.