Lease a bike

Net als meer dan 20.000 bedrijven en 100.000 medewerkers bewust kiezen voor een leasefiets? Met Lease a Bike regelt u gratis en snel een fietsplan. Via de nieuwe fietsregeling hebben uw werknemers de keuze uit een breed scala aan fietsen. Van e-bike, racefiets, bakfiets tot speed-pedelec. Als werkgever biedt u kosteloos een fietsregeling aan en bepaalt u zelf of u een bijdrage doet. Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR en uw medewerker kan de lease kosten volledig uitruilen met het brutoloon. Dat levert een bruto-netto voordeel op van 25 tot 80%, inclusief overname van de fiets aan het eind van de looptijd.

Het leasen van een fiets voor uw werknemers, of via uw werkgever brengt een tal van voordelen met zich mee:

  • Fietsen houdt de werknemers in beweging wat leidt tot een lager ziekteverzuim van 1 tot 2 dagen
  • Fiscaal voordeel: het leasen van een fiets is 25% tot 80% goedkoper dan kopen, zonder kosten voor werkgever en buiten de WKR
  • Milieu: fietsen is CO2-neutraal en bespaart tot maar liefst evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs
  • Keuze uit alle typen fietsen van ruim 200+ topmerken zoals Gazelle, Batavus en Giant
  • Standaard 7% bijtelling bovenop brutoloon berrekent
  • Volledig digitaal en geautomatiseerd platform voor werkgever én werknemer

Hoe werkt Lease a Bike?

  1. Registreer uw bedrijf. Zodra uw registratie is goedgekeurd, krijgt u direct toegang tot het platform om fietslease aan te bieden. Bent u werknemer? Twijfel dan niet om meer informatie te vragen en je werkgever te tippen over het leasen van een fiets.
  2. Uw unieke link: direct na aanmelding ontvangt u uw eigen registratielink. Deze link is deelbaar met uw werknemers, waarbij u door middel van één klik een aanvraag van uw medewerkers kunt goedkeuren.
  3. Direct uw droomfiets uitzoeken: na goedkeuring van de werkgever, is de werknemer in staat om een droomfiets naar keuze uit te zoeken bij een van de 1000+ Lease a Bike dealers in Nederland.
  4. 24/7 up-to-date: via het digitale platform beschikt u altijd en overal over inzichten in de fietsen, uw werknemers en de loonadministratie.

Fiscaliteiten

Werknemers betalen slechts 7% bijtelling over de cataloguswaarde van de fiets bij privégebruik. Deze 7% wordt bovenop op het brutoloon berekend en hierover wordt belasting betaald in de juiste schaal. Hierdoor wordt de leasefiets steeds populairder. 

Verder is het mogelijk om het leasebedrag in te houden op het brutoloon van de werknemer. Ook kan een werkgever het volledige leasebedrag voor zich nemen.

Bijdrage en kosten werkgever en werknemer

De verschillen in 100%, 50% en 0% bijdrage van de werkgever