Banden voor uw auto of bedrijfswagen

Het zijn de banden die het weggedrag, comfort en de veiligheid voor het grootste deel bepalen. Zorg er daarom altijd voor dat u de juiste banden heeft met voldoende profiel. Wij leveren uitsluitend A-merken banden tegen concurrerende tarieven in Twente! Naast de verkoop van banden doen we ook de montage en opslag van banden voor uw auto of bedrijfswagen. Lees hier alles over onze bandenservice.

Lees hier meer over de bandenservice voor uw merk

Actuele bandenactie(s):

Welk band heeft u nodig?

Zomerbanden
Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden
Winterbanden presteren juist weer beter tijdens winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling is hier juist zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Ook dit verbetert de grip.

All Season-banden
All Season-banden zijn in Nederland ook een goede optie, het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer.

Bandenopslag

Als u van zomer- naar winterbanden gaat, waar laat u dan uw zomerbanden? En andersom? Ons Bandenhotel in Hengelo biedt u de mogelijkheid om uw zomer- en/of winterbanden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan. En nog een voordeel: u hoeft niet met de banden te slepen, wij zorgen ervoor dat ze op het juiste moment op de juiste plaats voor uw auto klaar liggen.

De opslag kost € 45,25 incl. BTW per wisselseizoen.