Banden voor uw auto of bedrijfswagen

Het zijn de banden die het weggedrag, comfort en de veiligheid voor het grootste deel bepalen. Zorg er daarom altijd voor dat u de juiste banden heeft met voldoende profiel. Wij leveren uitsluitend A-merken banden tegen zeer concurrerende tarieven in Twente! Naast de verkoop van banden doen we ook de montage en opslag van banden voor uw auto of bedrijfswagen. Lees hier alles over onze bandenservice.

Lees hier meer over de bandenservice voor uw merk:

Welk band heeft u nodig?

Zomerbanden
Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden
Winterbanden presteren juist weer beter tijdens herfst- en winteromstandigheden. De rubbersamenstelling is zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden meer en diepere groeven, waardoor de band zich beter kan 'vastgrijpen' in sneeuw en meer water kan afvoeren tijdens regen. 

Wij adviseren om van oktober tot maart op winterbanden te rijden. 

All-season banden
Steeds meer automobilisten kiezen er voor om all-season banden te monteren. En dat is geen verrassing, want all-season banden zijn de afgelopen jaren enorm in kwaliteit gestegen! All-season banden hebben als grootste voordeel dat u niet meer hoeft te wisselen naar zomer-/winterbanden en dus ook geen opslagruimte kwijt bent aan een extra banden-/wielenset. Bovendien, als de all-season banden voorzien zijn van een 'sneeuwvlok'-markering en M+S aanduiding, zijn ze tijdens winterse omstandigheden ook toegestaan in Duitsland.

Met het huidige Nederlandse klimaat, zijn all-season banden in Nederland een goede optie. Het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer. 

Waar vind ik mijn bandenmaat? En wanneer zijn banden aan vervanging toe?

Waar vind ik mijn bandenmaat?
U kunt uw bandenmaat vinden op de zijkant van uw banden. Uw bandenmaat kan er bijvoorbeeld zo uitzien: '225/40/R18'. Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen of een foto van uw huidige banden sturen.

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Banden moeten (wettelijk) minimaal 1,6 mm profiel hebben. Wij adviseren echter om banden al bij 3 mm profiel te vervangen om optimale grip en regenwater-afvoercapaciteit te behouden. Voor winterbanden wordt aanbevolen om ze bij 4 mm profiel al te vervangen. Daarnaast is het verstandig om ook te letten op de leeftijd van de banden, voor zomerbanden geldt het advies van maximaal 8 jaar en winterbanden maximaal 5 jaar. U kunt de productiedatum van de banden vinden op de zijkant van de band, de zogenoemde 'DOT-code' en kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: '0216' (dit betekent een productie in de 2e week van 2016). Komt u er zelf niet uit? U mag uiteraard ook langs komen.

Bandenspanning

Controleer regelmatig uw bandenspanning! Een te lage of te hoge bandenspanning heeft invloed op het comfort, rijgedrag, verbruik en met name slijtage.

U kunt de aanbevolen bandenspanning voor uw auto vinden op één van de volgende plaatsen:
• Portieropening
• Tankklep
• Instructieboekje
Tip: houd bij winterbanden een iets hogere bandenspanning aan (wij adviseren 0,2 bar extra). 

Bandenspanning / melding resetten
Bij sommige modellen is het nodig om de bandenspanning te 'resetten' na het oppompen van de banden, na het vervangen van de banden of na een waarschuwings-melding. Dit kan middels een knopje op het dashboard of via de boordcomputer / het multimediasysteem. Kijk in het instructieboekje voor meer informatie. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op via 074-255 47 32 of rij langs één van onze vestigingen. Wij helpen u graag.

Offerte voor banden

Wilt u weten wat een nieuwe band bij ons kost? Of heeft u andere bandenvragen? Vraag gerust vrijblijvend een offerte aan en wij zorgen dat u een scherpe prijs ontvangt. Neem contact op via onderstaande.

Onze bandenservice

Voor een voordelige en deskundige bandenwissel gaat u naar Huiskes-Kokkeler!

Bandenwissel werkzaamheden:Prijs (incl. btw):
Losse band vervangen
Incl. monteren en balanceren
 € 30   € 26
Wielenwissel (compleet)
Complete set van 4 wielen (velgen mét banden) vervangen door een andere set
 € 59   € 49
Bandenwissel (compleet)
4 andere banden (of nieuwe banden) monteren op huidige velgen
 € 119   € 99
Wielenwissel (compleet) mét seizoensopslag
Wielenwissel mét opslag in ons bandenhotel (tot volgend bandenwisselseizoen)
 € 129   € 109
Bandenwissel (compleet) mét seizoensopslag
Bandenwissel mét opslag in ons bandenhotel (tot volgend bandenwisselseizoen)
 € 179   € 159
Werkplaats-monteur_4

Plan direct uw bandenwissel in.

DSC_9748

Bandenopslag

Als u van zomer- naar winterbanden gaat, waar laat u dan uw zomerbanden? En andersom? Ons Bandenhotel in Hengelo biedt u de mogelijkheid om uw zomer- en/of winterbanden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan. En nog een voordeel: u hoeft niet met de banden te slepen, wij zorgen ervoor dat ze op het juiste moment op de juiste plaats voor uw auto klaar liggen.

De bandenopslag kost  € 70  € 60 (incl. btw) per bandenwisselseizoen.