Banden voor uw auto of bedrijfswagen

Het zijn de banden die het weggedrag, comfort en de veiligheid voor het grootste deel bepalen. Zorg er daarom altijd voor dat u de juiste banden heeft met voldoende profiel. Wij leveren uitsluitend A-merken banden tegen concurrerende tarieven in Twente! Naast de verkoop van banden doen we ook de montage en opslag van banden voor uw auto of bedrijfswagen. Lees hier alles over onze bandenservice.

Lees hier meer over de bandenservice voor uw merk

Welk band heeft u nodig?

Zomerbanden
Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden
Winterbanden presteren juist weer beter tijdens herfst- en winteromstandigheden. De rubbersamenstelling is zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden meer en diepere groeven, waardoor de band zich beter kan 'vastgrijpen' in sneeuw en meer water kan afvoeren tijdens regen. 

All-season banden
All-season banden zijn de laatste jaren enorm in kwaliteit en prestaties verbeterd. Met het huidige Nederlandse klimaat, zijn all-season banden in Nederland een goede optie. Het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer. Als de all-season banden voorzien zijn van een 'sneeuwvlok'-markering en M+S aanduiding, zijn ze tijdens winterse omstandigheden ook toegestaan in Duitsland.

Bandenspanning

Controleer regelmatig uw bandenspanning! Een te lage of te hoge bandenspanning heeft invloed op het comfort, rijgedrag, verbruik en met name slijtage.

U kunt de aanbevolen bandenspanning voor uw auto vinden op één van de volgende plaatsen:
• Portieropening
• Tankklep
• Instructieboekje
Tip: houd bij winterbanden een iets hogere bandenspanning aan (wij adviseren 0,2 bar extra). 

Bandenspanning / melding resetten
Bij sommige modellen is het nodig om de bandenspanning te 'resetten' na het oppompen van de banden, na het vervangen van de banden of na een waarschuwings-melding. Dit kan middels een knopje op het dashboard of via de boordcomputer / het multimediasysteem. Kijk in het instructieboekje voor meer informatie. Komt u er niet uit? Neem gerust contact op via 074-255 41 41 of rij langs één van onze vestigingen. Wij helpen u graag.

Bandenopslag

Als u van zomer- naar winterbanden gaat, waar laat u dan uw zomerbanden? En andersom? Ons Bandenhotel in Hengelo biedt u de mogelijkheid om uw zomer- en/of winterbanden veilig en onder goede omstandigheden op te slaan. En nog een voordeel: u hoeft niet met de banden te slepen, wij zorgen ervoor dat ze op het juiste moment op de juiste plaats voor uw auto klaar liggen.

De opslag kost € 45,25 incl. BTW per wisselseizoen.