“Met een gemiddelde score van 8.1 schaart Huiskes-Kokkeler zich bij een selecte groep bedrijven in Nederland waar de medewerkerstevredenheid zo hoog is, een unicum binnen de autobranche.”

Huiskes-Kokkeler is een bedrijf wat haar medewerkers beschouwt als de belangrijkste factor voor succes. Huiskes-Kokkeler biedt de medewerkers uitdagend werk in een prachtige commerciële en technische omgeving. Daarnaast investeert het bedrijf in haar mensen door het bieden van opleidingen, trainingen en doorgroeimogelijkheden. Maar is dat voldoende? Huiskes-Kokkeler besloot het haar 270 medewerkers te vragen, met verrassende resultaten.

Onderzoek in samenwerking met Innovam (WePowerPeople) en Integron
Huiskes-Kokkeler heeft al jaren een goede relatie met Innovam. Innovam werkt samen met haar klanten aan beter opgeleide professionals in de mobiliteitsbranche. Dit doen ze op verschillende manieren en onder verschillende labels. Het label WePowerPeople houdt zich namens Innovam bezig met personeelszaken voor de autobranche. Zij ondersteunen autobedrijven op alle soorten HR vlakken, waaronder het meten van medewerkerstevredenheid (MTO). Na een gesprek tussen Geke Seiger en Roel Fransen van WePowerPeople werd besloten een MTO in te zetten. WePowerPeople maakt daarvoor gebruik van de expertise van Integron, zij voerden namens WePowerPeople het onderzoek uit.

Binnen Huiskes-Kokkeler was HR adviseur Geke Seiger verantwoordelijk voor een goede uitrol: “De inzet van een MTO leidt meestal tot heel veel werk voor de afdeling HR. In dit geval liep het anders. WePowerPeople en Integron hebben ons volledig ontzorgd. Nadat we onze wensen kenbaar maakten aan WePowerPeople hebben we de opzet van het onderzoek met de projectmanager van Intergron doorgenomen. Zij hebben vervolgens de vragenlijst samengesteld en ons uitgebreid geadviseerd over het perfecte moment om het MTO af te nemen. Om de opkomst te verhogen is er nog een keer een reminder verstuurd aan de medewerkers. Ik ben erg blij met de hoge respons van bijna 70%, een teken dat ons personeel voldoende betrokken is.”

Opvallend hoge scores
De resultaten van het MTO zijn opvallend hoog. Met een gemiddelde score van 8.1 schaart Huiskes-Kokkeler zich bij een selecte groep bedrijven in Nederland waar de medewerkerstevredenheid zo hoog is,  een unicum binnen de autobranche, en een belangrijk inzicht als het gaat om het binden en boeien van personeel en het aantrekken van nieuw personeel. “Hier zijn we trots op en is een bevestiging dat we op de juiste manier richting geven aan het personeelsbeleid”. Niettemin ziet Huiskes-Kokkeler nog een aantal verbeterpunten. “Uit het onderzoek komt bijvoorbeeld naar voren dat we onze communicatie tussen afdelingen nog kunnen verbeteren.  Het mooie van dit onderzoek is dat we nu inzichten hebben op belangrijke thema’s zoals werkbeleving, arbeidsomstandigheden, communicatie en veiligheid. Daarnaast stelt Integron met haar uitgebreide rapportages in staat deze inzichten te vertalen naar functiegroepen en vestigingen. Zo weten we precies welke interventies er waar nodig zijn.”

Ook bij WePowerPeople zijn ze blij met het verloop en de resultaten van het onderzoek. “Toen we begin dit jaar de gesprekken over samenwerking aangingen met Integron wisten we vrijwel direct dat we met de juiste partner aan tafel zaten. Ik ben dan ook blij dat Arjan Malipaard en Leo Fransen snel tot overeenstemming kwamen.” Aldus Roel Fransen namens WePowerPeople. “Het verloopt allemaal erg soepel en prettig met Integron, nu kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij het inzetten van de juiste acties op HR gebied. Een dergelijk hoge score verwacht je niet direct in onze branche. Het laat zien dat Huiskes-Kokkeler als werkgever datgene doet wat nodig is om mensen blijvend aan zich te binden en nieuwe mensen aan te trekken. Veel van onze klanten zijn op zoek naar nieuw talent en vragen ons om interventies om medewerkers duurzaam aan zich te verbinden. Het MTO wat Integron biedt geeft bedrijven het inzicht om juist op dat vlak het verschil te maken.”

Wil je ook werken bij één van de beste werkgevers in de autobranche?
Bekijk de actuele vacatures via onderstaande button of neem direct contact op via bestewerkgeverautomotive@hkautogroep.nl