Over marterschade

Marters houden van auto's, en dan met name de motorruimte. De motorruimte is namelijk droog, beschut en vaak lekker warm. Via de wielkasten en de onderkant, kunnen de lenige beestjes eenvoudig de motorruimte binnendringen en daar verblijven. En tijdens dat verblijf kunnen ze behoorlijke schade aanrichten aan kunststof onderdelen, bijvoorbeeld aan kabels, behuizingen, luchtslangen, koelwaterleidingen en zelfs remleidingen. Met vreemde storingen en vaak kostbare reparaties tot gevolg. Let op: marterschade wordt zelden vergoed door verzekeraars!

Wees er tijdig bij!
Heeft u al eens dierlijke haren, etensresten of zelfs dode dieren aangetroffen in uw motorruimte? Dan heeft u al bezoek gehad van een marter. Hoog tijd om preventief actie te ondernemen om verdere schades (en kostbare reparaties) te voorkomen!

Hieronder vindt u 2 preventieve maatregelen die wij u kunnen aanbevelen:

Marterspray

De eenvoudigste (en voordeligste) oplossing is het gebruik van een marterspray. Na het openen van de motorkap, verspreidt u de inhoud van deze spuitbus door de gehele motorruimte, waardoor er voor de marter een onaantrekkelijke (onschadelijke) geur- en smaakstof wordt verspreidt. Van de geur merkt u zelf verder niets. Langdurige werking en weer-/warmtebestendig.

Effectiviteit: 2/5
Kosten: € 16 per spuitbus (500 ml) (elders: € 22)

Marteralarm

Een marteralarm is een elektronische oplossing tegen marters in uw motorruimte. Tijdens het parkeren verspreidt een marteralarm een hoge pieptoon (die voor de meeste mensen niet hoorbaar is), wat voor een marter zeer onaangenaam is. Marters zullen uw auto snel overslaan! Dit marteralarm is veilig voor uw accu; u hoeft niet bang te zijn dat het uw accu leegtrekt. Wij zorgen bovendien voor de inbouw in uw auto.

Effectiviteit: 4/5
Kosten: € 70 incl. btw en inbouw

Tip: combineer het marteralarm en de anti-marterspray voor maximale effectiviteit!

Let op: voor plug-in hybrides en elektrische auto's kan een meerprijs gelden i.v.m. beperkte/complexere inbouwmogelijkheden (vraag om een prijsopgave). Ook bij auto's waarbij er geen 12V aansluiting in de motorruimte beschikbaar is, geldt een meerprijs; dit is bijv. wanneer de accu zich niet in de motorruimte bevindt. Aanbod geldt alléén voor Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda en VW Bedrijfswagens.

Gebruik maken van dit aanbod?

Wilt u gebruik maken van dit aanbod of heeft u vragen? Neem gerust contact op via onderstaande button. Of bel ons via 074-255 47 32.

Tip: combineer beide marter-maatregelen voor maximale effectiviteit!