De GTI-community bijeenkomst

Onder het thema 'Coming Home – Reloaded' verplaatst de GTI Meeting zich in 2024 van de Wörthersee naar Wolfsburg. Deze GTI-communitybijeenkomst vindt plaats van 26 tot en met 28 juli 2024 in de buurt van het VfL Wolfsburg-stadion in samenwerking met Autostadt. Naast autopresentaties, podiumshows en clubbijeenkomsten, zijn er tal van activiteiten en speciale verrassingen voor alle GTI-modellen van Volkswagen-fans.

De GTI en zijn cultstatus

"De GTI Meeting, net als de GTI zelf, heeft door de jaren heen een cultstatus bereikt," aldus Imelda Labbé, lid van de Raad van Bestuur voor Sales, Marketing en Aftersales bij Volkswagen. "We geven de GTI-community een nieuw thuis in ons hart, hier in Wolfsburg!" De datum voor het grootste GTI-feest ter wereld is al bekend: het vindt plaats in het laatste weekend van juli 2024.

Van Wörthersee naar Wolfsburg

Al bijna een halve eeuw staan de drie letters "GTI" voor sportiviteit, emotie en dynamiek. De wereldwijde GTI-community blijft groeien, met liefhebbers die regelmatig samenkomen om informatie en passie over GTI-modellen te delen. De jaarlijkse GTI Meeting vond traditioneel plaats aan de Wörthersee in Oostenrijk sinds 1982, maar werd verplaatst naar Wolfsburg na de beslissing van de gemeente Maria Wörth in 2023 om het evenement niet meer te organiseren. Volkswagen had eerder al officiële GTI-bijeenkomsten voor de poorten van de Volkswagen-fabriek in 2017 en 2018.