02-superb-iv-173670

Škoda Plug-in hybride

Een hybride-auto is in het bezit van een verbrandingsmotor en een elektromotor. Deze twee verschillende motoren sluiten naadloos op elkaar aan, maar kunnen ook afzonderlijk worden gebruikt. Zo kunt u dagelijkse kilometers volledig elektrisch afleggen, terwijl u bij lange afstanden de ruime actieradius van de benzinemotor kunt raadplegen. Daarnaast verzorgt de elektromotor altijd de eerste meters bij het optrekken uit stilstand en versnellen, waardoor u altijd bespaart op het brandstofverbruik. 

Voordelen hybride

  • Minder brandstofverbruik
  • Nuttig bij veel variatie in snelheid
  • Standaard rijden in een automaat
  • Snelle acceleratie bij wegrijden
  • Beter voor het milieu

Octavia iV

De Octavia iV is uitgerust met een 1.4 TSI gecombineerd met een 27 kWh accupakket. Gezamenlijk zorgen deze twee motoren voor een vermogen van 150 kw (204 pk). Het accupakket is goed voor een emissievrije actieradius tot wel 60 kilometer. De Octavia iV is verkrijgbaar in de hatchback- en Combi uitvoering.

Superb iV

De Škoda Superb iV bezit een 1.4 TSI verbrandingsmotor en een 85 kW sterkte elektromotor, die gezamenlijk goed zijn voor een actieradius van 850 kilometer en 150kW/218 pk. Net als de Octavia iV is de Superb iV beschikbaar in zowel de hatchback als de Combi carrosserie-uitvoering. 

Meer over de SUPERB iV

Octavia RS iV Business

De Škoda Octavia RS iV Business: sportiever wordt het niet. Met een gecombineerd vermogen van 245 pk bent u al in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/h. Daarnaast beschikt de elektromotor over een actieradius van 60 kilometer.

Ook de Škoda Octavia RS iV Business is leverbaar als hatchback en Combi-variant.