VW Bedrijfswagens modellen Q1 2024_1

Afschaffing BPM op bedrijfswagens, milieuzones en de invloed op uw mobiliteitsvraagstuk.

Vanaf 1 januari 2025 zijn er een aantal wijzigingen voor u als ondernemer als u een bedrijfswagen wilt aanschaffen. Zo vervalt de BPM vrijstelling op bedrijfswagens met brandstofmotoren, zijn er steeds meer steden met zero-emission zones en andere fiscaliteiten die wijzigen.

We helpen u daarom graag om uw mobiliteitsbehoefte in kaart te brengen en u te voorzien van het juiste advies. Wordt het een bedrijfswagen met brandstofmotor of een plug-in hybride? Elektrisch? Of misschien wel een zwaardere bedrijfswagen die weer in een andere regeling valt? Onze adviseurs zijn er voor u!

BPM vanaf 2025

Door het wegvallen van de BPM-vrijstelling voor ondernemers voor bedrijfswagens, worden modellen met verbrandingsmotor tot wel 45% duurder. Hoe hoger de CO2 uitstoot, hoe groter de impact op het bpm-bedrag. Elektrisch aangedreven bestelwagens blijven wel bpm-vrij. Op deze manier wil de overheid ondernemers stimuleren om groenere keuzes te maken. Wat is dan de beste keuze als u nu of op korte termijn aan één of meer nieuwe bedrijfswagens toe bent? 

Wat betekent de afschaffing van de BPM voor de prijzen?

Vanaf 1 januari 2025 gelden er andere prijzen voor de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen. Hieronder een paar voorbeelden:

Zero-emissiezones in steeds meer steden

In steeds meer steden stellen gemeenten zero-emissiezones in. Dat betekent dat u daar met een bedrijfswagen met brandstofmotor niet meer mag binnenrijden. Een aflevering of klus in de binnenstad wordt daarmee een flinke uitdaging. Met een elektrische ID. Buzz Cargo en de nieuwe elektrische Transporter bent u gelijk klaar voor de toekomst, maar dankzij een overgangsregeling tot 2028 zijn er toch mogelijkheden om wel te kunnen werken in zero-emissiezones. 

Fiscale regelingen

De overheid biedt al een tijdje verschillende regelingen aan om het wagenpark te verduurzamen.  Er zijn wel een paar wijzigingen. Zo vervalt de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) per 1 januari 2025. Ook de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor elektrische bedrijfswagens wordt afgeschaft. 

Blijf flexibel met uw bedrijfswagen

Als ondernemer heeft u te maken met uitdagende omstandigheden wanneer u nu een keuze wilt maken voor een nieuwe bedrijfswagen. Met aankomende zero emission zones in steeds meer binnensteden en de afschaffing van de bpm-vrijstelling wordt deze keuze er niet eenvoudiger op. 

Daarom heeft Volkswagen Bedrijfswagens Flex Lease bedacht: kies de Volkswagen Bedrijfswagen die nu het beste bij u past en stap na één jaar over naar een andere Volkswagen Bedrijfswagen naar keuze.