Zakelijk leasen

Lees hier alle veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden over zakelijk leasen. 

 • Een groene kaart heeft u nodig in het buitenland en geldt daar als bewijs dat uw auto verzekerd is. Bij een eventuele schade wisselt u via de groene kaart gegevens uit met de tegenpartij, die u beide nodig heeft bij het invullen van het schadeformulier. Indien u een groene kaart toegestuurd wilt hebben kunt u contact met ons opnemen. 

 • Bij verlies of diefstal van de kentekenplaat of het kentekenbewijs dient u contact met ons op te nemen. Wij zorgen ervoor dat u z.s.m. wordt voorzien van een nieuw exemplaar.

 • Bestickering van de leaseauto is enkel mogelijk indien wij hiervoor akkoord hebben gegeven. Tevens kunnen de kosten voor bestickering worden meegenomen in het leasecontract. Voordeel hiervan is dat het herstellen van de bestickering na gereden schade ook is meeverzekerd.

 • Als u in een auto van de zaak ook privé rijdt, moet uw werkgever een bedrag bij uw loon optellen. Dit bedrag is de zogenaamde bijtelling. De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto waarin u rijdt. Uw werkgever berekent over deze bijtelling loonbelasting/premie volksverzekeringen. Uw nettoloon gaat hierdoor omlaag (bron: Rijksoverheid.nl).

  Rijdt u privé (aantoonbaar) niet meer dan 500 kilometer per jaar? Dan hoeft u geen bijtelling te betalen.

 • U heeft recht op no-claim korting als u met uw lease-auto een aantal jaren schadevrij heeft gereden. De hoogte van die korting wordt uiteindelijk bepaald door uw verzekeringsmaatschappij. Daarvoor hebben zij wel een bewijs nodig, in de vorm van een zogenaamde royements- of bestuurdersverklaring. Neem contact met ons op om een bestuurdersverklaring op te vragen. Deze verklaring, waarin uw schadeverleden met uw bereden lease-auto('s) staat vermeld, wordt u dan per kerende post toegestuurd.

 • Het kan voorkomen dat u niet kunt afrekenen met de tankpas die u door HK Autolease ter beschikking is gesteld. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als een pas weigert, is het aan te raden deze bij een ander tankstation te testen op werking. Werkt deze ook daar niet, neem dan tijdens kantooruren contact op met 074-2554101. Een van onze medewerkers zal u graag te woord staan.

  Door uzelf betaalde tankingen kunt u declareren via: http://www.travelcard.nl/log-in

 • Wellicht bent u, of is één van uw collega’s of bekenden geïnteresseerd in de aankoop van de huidige leaseauto. Stuur hierover een email naar lease@huiskes-kokkeler.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • Als u ruitschade aan uw Volkswagen, SEAT, Škoda, Audi of Volkswagen Bedrijfswagen gerepareerd wilt hebben, dan kunt u, nadat u de schade aan ons gemeld heeft, de ruitschade bij Huiskes-Kokkeler laten maken.  Buiten Twente kunt u contact opnemen met een lokale dealer. Voor overige merken dan hiervoor genoemd kunt u ook contact opnemen met uw lokale dealer. 

 • Alle informatie over de Umweltplakkette vindt u op de volgende website: https://www.tuv.nl/nl/home/

 • Wij gaan ervan uit dat uw aanhanger/caravan voldoet aan de eisen die de fabrikant van uw auto en de Rijksdienst voor het Wegverkeer daaraan stellen. Als de aanhanger of caravan gekoppeld is aan uw lease-auto, dan is deze uitsluitend verzekerd voor schade aan derden. Diefstal of schade aan uw aanhanger/caravan is niet verzekerd. Wij raden u aan daarvoor zelf een verzekering af te sluiten.

 • De regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen verschillen per land. Wanneer u tijdens het winterseizoen naar het buitenland gaat, is het daarom aan te raden om vooraf de geldende regels te bestuderen. Voor een overzicht van de regelgeving in alle Europese landen verwijzen we u graag naar de ANWB website.

 • Het is natuurlijk ontzettend vervelend om met pech of schade stil te komen staan in het buitenland. Bel bij pech onderweg of schade (zowel in binnen- als buitenland) de BerijdersDesk: 033 454 95 55. We staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar om u snel weer op weg te helpen.

 • De Algemene Bepalingen Operational Lease kunt u hier downloaden.

 • De Algemene voorwaarden beheercontracten kunt u hier downloaden.

 • Bij inname van uw lease auto wordt een voertuiginspectie uitgevoerd. Waar kijken we naar en wat is goed om te weten?

  Dat vindt u in dit document (PDF, opent in een nieuw venster).

  Aanvullende vragen? Stel uw vraag via lease@huiskes-kokkeler.nl

 • Onze verzekeringsvoorwaarden kunt u  hier downloaden.