audicompetencecentermotorsport

Audi breidt Competence Center Motorsport uit voor Formule 1-project

Audi is deze week begonnen met het bouwen van een 3.000 m2 groot onderkomen nabij het Competence Center Motorsport in Neuburg, wat bedoeld is voor het Formule 1-project van Audi dat in 2026 officieel gaat starten. Hier worden onder meer de testbanken voor de ontwikkeling van de krachtbron ondergebracht.

Nieuw pand in Neuburg

Sinds de oprichting van het Competence Center Motorsport in Neuburg an der Donau in 2014, worden hier alle race-activiteiten van Audi gecoördineerd. Ook werd hier bijvoorbeeld de innovatieve Audi RS Q e-tron voor de Dakar-rally gebouwd, evenals de Audi R18 e-tron quattro hybrid, de Audi RS 5 DTM en de volledig elektrische racewagen voor de Formule E.

De ontwikkeling en bouw van Audi’s power unit voor de Formule 1 zal plaatsvinden in Neuburg. Hier worden de elektromotor, accu, elektronische systemen en verbrandingsmotor ontwikkeld. De power-output voor de aandrijflijn bestaat voor ongeveer 50% uit elektrisch vermogen. In 2026 zal Audi samen met strategisch partner Sauber gaan participeren aan de Formule 1.

a225892-large

CO2-neutraal Competence Center Motorsport

“Het Competence Center Motorsport is vanaf de eerste bouwtekeningen voorbereid op de meest uitdagende autosportprojecten”, verklaart Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi AG. “Met de nieuwbouw creëren we de benodigde faciliteiten voor de ontwikkeling van onze krachtbron.” In het nieuwe gebouw worden onder andere testbanken voor de aandrijflijn ondergebracht. De volledige nieuwbouw zal in het eerste kwartaal van 2024 klaar zijn,Een deel van het nieuwe gebouw kan in maart 2023 al in gebruik worden genomen.

Duurzaam opereren

Het Competence Center Motorsport opereert CO2-neutraal, door uit de directe omgeving industriële restwarmte te halen en door hydro-elektrisch krachtcentrales opgewekte groene stroom. De FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) kende met drie sterren (de hoogste waardering) het Competence Center Motorsport toe met betrekking tot milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.