Audi heeft een nieuw conceptmodel gepresenteerd, de Audi A6 e-tron. Dit conceptmodel is gepresenteerd op de Shanghai Auto Show. Het is één van de vele elektrische modellen die beschikken over Premium Platform Electric (PPE). Het nieuwe conceptmodel beschikt over de typische A6-afmetingen, toch heeft de auto een compleet nieuw design gekregen ten opzichte van de reguliere Audi A6 en is de wagen 100% elektrisch. Hiermee wil Audi laten zien hoe dynamiek en luxe een prima combinatie kunnen zijn. 
 

De actieradius van de A6 e-tron is maar liefst 700 km (WLTP). Dit wordt mogelijk gemaakt door de aerodynamische waarde van 0,22. Een perfecte stroomlijning zorgt voor een laag energieverbruik en maakt daarmee deze lange reikwijdte mogelijk. De auto zou een e-tron natuurlijk niet zijn zonder de typische e-tron kenmerken. Kijk bijvoorbeeld naar de forse dorpels en de gesloten singleframe-grille in de kleur van de carrosserie. 

Het conceptmodel beschikt over opmerkelijke onderdelen. Dit zijn opvallende wielkasten, coupé-achtige daklijn en de grote 22 inch wielen. De lak van het studiemodel is Heliosilver. Heliosilver maakt het mogelijk om een groot deel van de zonnestralen weg te kaatsen en niet op te nemen. Hierdoor wordt er energie bespaard op de airconditioning. 

audia6e-tronconcept8

Een ruime reikwijdte

Met de 800-volt laadtechnologie is het mogelijk om te laden met 270 kW. Hierdoor duurt het slechts 25 minuten om de Audi A6 e-tron concept op te laden van 5-80%. 10 minuten laden staat dus gelijk aan 300 kilometer extra. Mede dankzij dit krachtige accupakket beschikt het basismodel over een acceleratie van 0 naar 100 km/h binnen 7 seconden. Gaat u voor de topuitvoering van dit model? Dan zit u in minder dan 4 seconden op de 100 km/h.

Het PPE-platform

Het innovatieve Premium Platform Electric (PPE) is de basis van dit conceptmodel. De batterijmodule is tussen de assen geplaatst waardoor dit platform de basis kan zijn van auto's met een grote bodemvrijheid of voor een auto met een lager design. Verschillende PPE versies maken het mogelijk om auto's te laten beschikken over 'electric quattro'. Dit doet hij door op elke as een aparte elektromotor neer te zetten. Nog een groot voordeel is de interieurruimte waar PPE voor zorgt, dit door het ontbreken van een transmissietunnel en een ruime wielbasis beschikbaar te stellen.

De Audi A6 e-tron concept wordt aangedreven door een combinatie van twee elektromotoren met een totaal vermogen van 350 kW (maximumkoppel van 800 Nm) en een 100 kWh accupakket. 

Digital Matrix LED-lichttechnologie

De Audi A6 e-tron concept beschikt over vernieuwde verlichting. Zowel vóór als achter maken de smalle lichten gebruik van OLED- en Digital Matrix LED-technologie. Hiermee is hoge lichtopbrengst mogelijk en kunnen de lichten een perfecte plaats vervullen voor verschillende functies. De Matrix LED-koplampen hebben een erg unieke werking. Met deze lampen kunt u namelijk gamen! De LED-lampen produceren een zo hoge resolutie waardoor projectie op de muur mogelijk is. Hierbij gebruikt u uw telefoon als controller. Als laatst heeft de A6 e-tron concept aan elke zijde drie highres LED-projectors. Deze projectors zorgen voor dynamische lichteffecten bij het in- en uitstappen. 

Bekijk hier de Audi A6 e-tron concept