e-tron GT (HK) (4)

Audi e-tron GT verkozen tot Mooiste auto van het Jaar

Tijdens de Duitse Gouden Stuurwiel-verkiezing is de Audi e-tron GT verkozen tot 'Mooiste auto van het Jaar'. Lezers van het magazine Auto Bild en de krant Bild am Sonntag gaven de E-tron GT de voorkeur boven 69 andere genomineerde auto's, waardoor Audi CEO Markus Duesmann de felbegeerde award in ontvangst mocht nemen tijdens de 45e editie van de Gouden Stuurwiel-verkiezing.

Het Gouden Stuurwiel is een echte klassieker als het gaat om één van de meest prestigieuze autoverkiezingen van Duitsland. Sinds 1976 wordt deze prijs namelijk al uitgereikt. Ook dit jaar was het een heuse strijd tussen zeventig nieuwe auto’s in twaalf categorieën. De onderscheiding voor de mooiste auto van het jaar was echter een categorie-overstijgende verkiezing, waarbij lezers rechtstreeks hun stem konden uitbrengen. Daarmee is de e-tron GT ook een echte publiekslieveling.

Emissievrije prijzenpakker

De e-tron GT kan worden beschouwd als een voorbode op de elektrische toekomst van Audi, aangezien het premiummerk vanaf 2026 alleen nog nieuwe modellen met elektrische aandrijfsystemen ontwikkelt. Naast het Gouden Stuurwiel heeft de e-tron GT reeds meerdere prijzen mogen ontvangen. Zo is in 2021 de Autonis-award voor beste design-innovatie in de luxeklasse, uitgereikt door het befaamde Duitse automagazine auto motor und sport. Ook de Duitse Auto van Jaar 2022-titel in de categorie voor luxe auto’s werd in de wacht gesleept door de e-tron GT.