audirampd-centrumchina2

Audi opent nieuw R&D-centrum in hartje Beijing

Door de R&D-activiteiten in China uit te breiden vergroot Audi zijn ontwikkelingscapaciteiten. Ook het R&D-team van Audi breidt flink uit. De opening van het nieuwe Audi China Building, bijna tien jaar na de opening van het vorige onderkomen, is een belangrijke mijlpaal in de historie van Audi in China, waar het kantoor al ruim dertig jaar gevestigd is. Met de verhuizing naar deze nieuwe locatie benadrukt Audi zijn toewijding aan verdere onderzoeks- en productiecapaciteiten in het land. Het state-of-the-art R&D-gebouw wordt nu de belangrijkste aansturing voor de volgende generatie Audi-technologieën.

Uitbreiding in capaciteit en het team

Audi China gaat in hoog tempo vooruit met een vergroot R&D-team om zijn lokale R&D-activiteiten in de markt verder uit te breiden. In nauwe samenwerking met Audi AG investeert Audi China systematisch in slimme cockpittechnologieën en displayconcepten, intelligente spraakbesturingssystemen en oplossingen met Audi Connect. Het ontwikkelingsteam werkt ook aan nieuwe gebruikersinterfaces en autodesigns die speciaal voor de Chinese markt worden ontwikkeld. Daarnaast ontwikkelen de R&D-teams in China en Duitsland gezamenlijk innovatieve productfeatures voor nieuwe elektrische platforms, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen en geautomatiseerde rijsystemen.

“Het nieuwe R&D-centrum in Beijing en de Audi FAW NEV Company in Changchun zijn hele duidelijke voorbeelden van projecten van de transformatie van Audi’s activiteiten in China. Hiermee spelen we in op marktbepalende trends in de Chinese automarkt: elektrificatie, digitalisering en duurzaamheid”, verklaart Audi AG CEO Markus Duesmann. “Het nieuwe R&D-gebouw in Beijing is het moderne bewijs voor onze ‘in China for China’-benadering”, voegt president van Audi China Jürgen Unser toe. “Met de verhuizing en uitbreiding van ons ontwikkelingsteam hebben we een enorm sterke basis gelegd voor de volgende generatie premiumproducten en -technologieën.”

audirampd-centrumchina1

State-of-the-art gebied

Het nieuwe Audi China Building, dat zich bevindt in het hart van Beijing’s North Central Business District, is het belangrijkste ontwikkelingscentrum voor Audi in China en de thuisbasis van maar liefst zeven verschillende R&D-afdelingen voor hun voertuigontwikkeling. Het beslaat meer dan 6.000 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen. Ook heeft Audi Design China een speciale ruimte voor geavanceerde digitale tools (zoals VR-headsets en digitale tekentablets) om de autodesigns van de toekomst te creëren. Het gebouw bevat tevens twee werkplaatsen met een designlab, een elektronicalab en een showroom die toegankelijk is voor publiek.

In China vóór China

De geschiedenis van Audi in het ontwikkelen van producten en technologieën die specifiek voor de Chinese markt bedoeld zijn, is al ontzettend lang. Op het moment van oprichting van Audi China in 2009 werd de lokale R&D-afdeling formeel gezien een volledig geïntegreerde satelliet van de technische ontwikkelingsafdeling van Audi AG in Ingolstadt. Sindsdien zijn de verantwoordelijkheden van de R&D-afdeling van Audi China gestaag toegenomen. Met het nieuwe R&D-centrum in Beijing bouwt Audi verder aan zijn wereldwijde ontwikkelingsnetwerk, dat ook vestigingen in Duitsland, Hongarije en Mexico heeft en daarnaast designstudio's bezit in de VS en China.