Vanaf 22 april bestelbaar, vanaf juni leverbaar!

De nieuwe Audi Q4 e-tron is gepresenteerd als de productieversie van het Q4-concept uit 2019. Het design is veelal overgenomen van de concept Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron. Korte carrosserieoverhangen, strakke gestroomlijnde daklijn en een lage Cw-waarde kenmerken de nieuwe Q4 e-tron-modellen. De Cw-waarde van de Q4 e-tron is slechts 0,28, bij de Sportback is dat slechts 0,26. Beide modellen zijn groots in het ruimteaanbod, innovatief bedieningsgemak en 100% connectiviteit. Dit complete pakket samen met een maximale actieradius van 511 kilometer (WLTP), maakt dit een model dat voorop loopt in zijn klasse. De reguliere Audi Q4 e-tron is vanaf 22 april al te bestellen, het Sportback-model volgt op een later moment in 2021. De prijs van de Audi Q4 e-tron begint bij € 48.295. 

Audi Q4 etron

Prijzen Launch editions

Check hieronder de vanafprijzen van de Q4 e-tron Launch editions:

Q4 35 e-tron Launch edition: € 48.295
Q4 35 e-tron Launch edition Advanced: € 53.045
Q4 35 e-tron Launch edition Advanced Plus: € 57.045
Q4 35 e-tron Launch edition S Competition: € 61.045

Standaard zeer rijk uitgerust

Standaard beschikt elke Q4 e-tron over LED-koplampen en -achterlichten, automatische airconditioning, voorverwarming/-ventilatie van het interieur, elektrisch bedienbare achterklep, DAB+ radio en cruise control met snelheidsbegrenzer. 

De Q4 e-tron Launch edition beschikt over de bovengenoemde features met daarbij 19 inch lichtmetalen velgen, Audi sound system, stoelverwarming vóór, parkeerhulp achter, Audi smartphone interface en diefstalalarm. 

Ga nog een stapje verder met de Q4 e-tron Launch edition Advanced met o.a. Matrix LED koplampen, de welbekende doorlopende e-tron achterlichten, dynamische richtingaanwijzers, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, sportstoelen, ambient lichtpakket en verlichte instaplijsten. 

Wilt u ultieme luxe en comfort? Ga dan voor de Audi Q4 e-tron Launch edition Advanced Plus. Bovenop alle bovengenoemde features, beschikt u met deze uitvoering nog eens extra over een panoramadak, parkeerhulp plus, een warmtepomp, de achteruitrijcamera en adaptieve cruise control.

De Q4 e-tron Launch edition S Competition is de meest sportieve Launch edition. Hiermee beschikt u over het S line exterieur met een sportonderstel en sportieve designelementen. Ook het S line interieur is hier onderdeel van: sportstoelen met S line logo, zwarte hemelbekleding en aluminium afwerkingsaccenten. Standaard op de S competition is het zwarte optiekpakket, Audi drive select, Audi progressive steering en de adaptieve cruise control. 

Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron

Q4 etron interieur

Compact als een Q3, maar ruim als een Q7

De Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron zijn 4,59 meter lang, vergelijkbaar met de Audi Q3. De binnenruimte is niet vergelijkbaar met de Q3, maar met het ruime interieur van een Audi Q7. Aan ruimte en opbergruimte geen gebrek. De bagageruimte kan variëren van 520 liter tot 1.490 liter, bij de Sportback is dit 535 liter tot 1.460 liter. In het interieur gaat deze ruimte verder in de opbergvakken die bijvoorbeeld terug te vinden zijn in de deuren waar zelf literflessen kunnen worden opgeborgen. 

Qua gebruiksgemak is deze Q4 e-tron enorm veelzijdig. De maximale actieradius van 511 kilometer is natuurlijk een uitkomst voor de EV-rijder die lange afstanden aflegt. Dankzij de laadmogelijkheid van 125 kW, is de Q4 e-tron binnen 10 minuten 130 kilometer bijgeladen. Lang stilstaan is dus niet aan de orde. 

Aanhangers trekken is een koud kunstje. Beide Q4 e-tron modellen kunnen aanhangers van maximaal 1.000 kg trekken, de quattro vierwielaangedreven modellen kunnen aanhangers tot maar liefst 1.200 kg trekken. 

Het digitale instrumentenpaneel in de Q4 e-tron is ook bedienbaar via touch-oppervlakken op het stuur. Het navigatie- en infotainmentsysteem is bedienbaar via het centraal geplaatste MMI touch display. Stembediening en augmented reality is ook leverbaar. Beide Q4 e-tron modellen zijn 100% connected en er is een breed scala aan functies beschikbaar en online diensten die samen met de navigatie zoeken naar oplaadmogelijkheden op de route. 

Twee accupakketten en drie aandrijfconfiguraties

Twee accupakketten:

  • 52 kWh accupakket is geschikt voor 7,4 kW-wisselstroomladen en heeft een 100 kW snellaadmogelijkheid
  • 77 kWh accupakket is geschikt voor 11 kW gelijkstroomladen en 125 kW snelladen

Drie aandrijfconfiguraties: 

  • Q4 35 e-tron: 52 kWh accupakket met een 125 kW/170 pk sterke elektromotor en achterwielaandrijving
  • Q4 40 e-tron: 77 kWh accupakket met een 150 kW/204 pk sterke elektromotor en achterwielaandrijving
  • Q4 50 e-tron quattro: later beschikbaar. Twee elektromotoren op voor -en achteras en een groter accupakket. 

De Q4 50 e-tron quattro beschikt over een systeemvermogen van 220 kW/299 pk, accelereert van 0 naar 100 km/u in 6,2 seconden. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u. 

Q4-etron-sportback

De compacte en elektrische SUV is comfortabel en sportief door het laag geplaatste accupakket en de uitstekende gewichtsverdeling. Bij de S line-modellen is er voor extra dynamiek gekozen door het onderstel 15 mm te verlagen. Bij de Sportback is Audi drive select standaard en kunnen de verschillende rijprofielen naar wens worden samengesteld. Progressive steering is een must voor de hedendaagse SUV, hiermee wordt de stuurrespons directer naarmate de de stuurhoek toeneemt. Optioneel kan er worden gekozen voor automatische demperregeling die zich aanpast aan de verschillende rijmomstandigheden en rijprofielen. Er kan in de Q4 e-tron range worden gekozen voor lichtmetalen velgen van 19 t/m 21 inch, waarvan een aantal zijn uitgevoerd met een aero-design.

In Juni worden de eerste Audi Q4 e-trons uitgeleverd. Geïnteresseerd in deze compacte elektrische SUV? Neem dan contact op of klik op de 'Interesse'-buttons!