Kopen incl. BTW

€ 56.915,-

Private leasen p/m v.a.

€ 889,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 776,-

Financieren p/m v.a.

€ 633,-

Q4 Sportback e-tron nu verkrijgbaar als 40, 45 en 50 (quattro) uitvoering

Audi presenteert met de Q4 Sportback e-tron, de coupéversie van het Audi Q4 e-tron model. De elektrisch aangedreven, compacte SUV-coupé heeft wel dezelfde technische basis, maar heeft daarentegen een eigen karakter ten opzichte van de SUV. Toch toe aan meer ruimte in een elektrische SUV? Bekijk dan de nieuwe Q8 e-tron of Q8 Sportback e-tron.

Bestuurders van een elektrisch aangedreven SUV kunnen bij het samenstellen voor ruimte, maar ook voor de sportieve uitvoering van de coupé. 4,60 m lang en 1,60 m hoog is de Q4 e-tron. De nieuwe Q4 Sportback e-tron is 1 cm langer, maar ook lager. Beiden hebben ze de gelijkwaardige breedte van 1,90 m. 

Drie motoren, electric quattro

De Q4 Sportback e-tron deelt dezelfde technische basis als de reguliere Q4 e-tron. De modellen hebben als quattro-uitvoering twee elektromotoren (220 kW systeemvermogen) en electric quattro vierwielaandrijving zonder dat er een mechanische verbinding is tussen de voor- en achteras. Onder normale omstandigheden wordt vooral de  125 kW of 150 kW sterke motor achter gebruikt, wat zorgt voor maximale efficiency. Is er meer vermogen nodig volgens de bestuurder of geven de omstandigheden er aanleiding toe? Dan komt de elektromotor vóór (70 kW) automatisch ook in actie. De acceleratie van 0-100 duurt 6,2 seconden en de topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Design met familieverband

Door het dalende daklijn en de schuinopgestelde D-stijlen die overlopen in een spoiler, lijkt het alsof de Q4 Sportback e-tron langer is dan de Q4 e-tron. De samenhang wordt duidelijk gemaakt door bijvoorbeeld de lichtstrip tussen de achterlichtunits, het opvallende design van de diffuser achter, de e-tron lichtsignatuur van de koplampen en het oer-quattro-design van de wielkasten met de 22 inch lichtmetalen velgen. Ook hebben beide modellen de karakteristieke e-tron-grille. 

Onze Q4 Sportback e-tron voorraad

ARS4896-01 FiaA - HPbanner NL 1920x1080px v1 b2

Samenwerking

De Audi Q4 Sportback e-tron maakt gebruik van het MEB-platform. Dit heeft de Volkswagen Groep speciaal ontwikkeld voor elektrische auto's. Het platform is passend voor vele toestanden. 

Het kan gebruikt worden voor modellen met één of twee elektromotoren en accupakketten van diverse groottes. Afhankelijk van het model kunnen twee of vier wielen worden aangedreven. Bij individuele modellen is tevens de wielbasis aan te passen. Met een MEB-platform is alles in huis om een keerpunt te maken als het gaat om elektrisch rijden. 

Q4 etron interieur

Blijf altijd verbonden

Met het infotainmentssysteem (MMI,MMI plus of MMI pro) bent u altijd verbonden, waar u ook bent. Met online diensten zoals Audi connect is er een e-tron routeplanner beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de beste route wordt getoond met oplaadmogelijkheden onderweg.

Verder heeft Audi rekening gehouden met de toekomst, zo ook in het interieur. De stoelbekleding bestaat bijvoorbeeld voor een groot deel uit gerecyclede PET-flessen. Optioneel is een augmented reality head-up display die informatie toont met uitzicht op de weg. Hier ziet de bestuurder de informatie op ongeveer 10 meter voor zich.

Nieuwe Q4 Sportback e-tron 45

De Audi Q4 Sportback e-tron is vernieuwd! De Q4 Sportback  e-tron 40 wordt Q4 Sportback e-tron 45 en is zowel achterwielaangedreven, als quattro vierwielaangedreven. Beide zijn uitgerust met een gloednieuwe synchroonmotor met permanente magneet (PSM) op de achteras. Dit betekent meer vermogen, een grotere actieradius en verbeterde energie-efficiëntie voor de Q4 Sportback  e-tron. Hij biedt nu een actieradius tot wel 547 kilometer. Daarnaast is deze nieuwe versie voorzien van active lane assist. Bij snelheden van 90 km/u en hoger wordt via witte pijlen in het instrumentarium en via het augmented reality head-up display aangegeven of het veilig is om van rijstrook te wisselen.

De Audi Q4 Sportback e-tron uitvoeringen

Q4-etron-sportback

Interesse in de Audi Q4 Sportback e-tron?

Heeft de Q4 Sportback e-tron uw interesse gewekt? Klikdan op de onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.