audir8rwdspyder

Audi R8 V10 performance RWD nu bestelbaar

Zowel de Spyder- als Coupé-uitvoering van de R8 V10 performance RWD is nu bestelbaar bij Audi Centrum Hengelo. De RDW-uitvoeringen worden gekenmerkt dankzij de combinatie van de 570 pk sterke V10-motor en achterwielaandrijving, waarmee de meest pure beleving wordt gecreëerd. De eerste stap voor puur rijplezier kan al worden gezet: de R8 V10 performance RWD is nu geheel naar eigen wens te configureren. Daarnaast kunt u de nieuwe R8 RWD-modellen vanaf € 236.168 bestellen bij Audi Centrum Hengelo.

De cijfers spreken voor zich

Louter de cijfers en eigenschappen van de atmosferische 5,2-liter V10 in de nieuwe R8 V10 performance RWD-modellen maken reeds indruk. Zo wordt een vermogen van 419 kW/570 pk en 550 Nm aan koppel verdeeld over de achterwielen. Deze prachtige krachtbron is standaard gekoppeld aan een 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. Bijkomend zijn de nieuwe R8 RWD-modellen relatief licht: 1.590 kg voor de Coupé en 1.695 kg voor de Spyder. Deze impressieve cijfers zorgen voor indrukwekkende prestaties: de Audi R8 V10 performance RWD Coupé voltooit de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden en beschikt over een topsnelheid van 329 km/u. De Audi R8 V10 performance RWD Spyder heeft met 3,8 seconden slechts een tiende seconde meer nodig dan de Coupé-variant voor de sprint van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid van de Spyder-variant ligt op 327 km/u. 

Maximaal rijplezier en genot

In dezelfde fabriek waar de R8 LMS GT4-racewagens worden geconstrueerd, worden ook de nieuwe R8 V10 performance RWD-modellen grotendeels met de hand vervaardigd. Gekeken naar de gebruikte componenten, komen de straat- en circuitversies tot zo’n 60% overeen. Daarnaast accentueren de uiterlijke kenmerken als de matzwarte singleframe grille, grote luchtinlaten, splitter en diffuser achter, de band met de racerij ook visueel. 

Ter ondersteuning van het maximale rijplezier beschikken de R8 V10 performance RWD-modellen over een mechanisch sperdifferentieel op de achteras. Het performance-sportonderstel met lichtgewicht CFRP-stabilisator is daaraan toe te voegen. Selecteert u de Sport-modus? Dan kunt u met gecontroleerde drifts maximaal genieten van de dynamiek die de achterwielaandrijving u mogelijk maakt. Dynamic Steering biedt u een nog preciezere respons op stuurbewegingen en geeft daarbij de gewenste feedback. Mocht u voor het ultieme (race)gevoel gaan, zijn speciale 20 inch Cup-banden leverbaar. Voor nog betere remprestaties zijn keramische remschijven eveneens configureerbaar.

Uw eigen R8 V10 performance RWD

De nieuwe Audi R8 V10 performance RWD Coupé is leverbaar vanaf € 236.168, de Spyder met elektrisch bediende softtop vanaf € 251.628. Zowel het interieur als het exterieur zijn naar eigen wens te personaliseren dankzij speciale stylingpacks. Met Audi exclusive kiest u voor de absolute top qua personalisatie. Dit maatwerkprogramma biedt u de mogelijkheid om bijvoorbeeld matte laktinten te kiezen en zijn de kenmerkende sideblades in contrastkleur uit te voeren. Zelfs een eigen naam of logo in de dorpellijsten is mogelijk.