Naar de toekomst

Audi is volop bezig om de auto van de toekomst door te blijven ontwikkelen. Deze toekomst gaat Audi vormgeven door de bestuurderservaring achter het stuur steeds meer te laten bepalen door software, waarbij technologie het verschil gaat maken. Voor deze technologie haalt Audi veel uit de expertise van CARIAD, de tech-divisie van de Volkswagen Groep. Het CARIAD-software wordt in de modellen geïntegreerd. Ondertussen werkt Audi nog aan heel specifieke digitale innovaties die uitsluitend in Audi-modellen terug te vinden zullen zijn. De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor ervoor dat het aantal IT-specialisten bij Audi zich de komende jaren in hoog tempo verder uitbreidt. Nu al zoekt Audi opnieuw 400 IT’ers om die technologieën verder te ontwikkelen en tot 2025 staan er in totaal zelfs 2.000 nieuwe IT-banen gepland.

Bij Audi komen hard- en software samen komen in een spannend en luxe product. “Van geautomatiseerd rijden tot het digitale ecosysteem: via extra expertise in software gaat Audi innovaties binnenkort op de weg zetten”, verklaart Markus Duesmann, CEO van Audi AG.

a230548-large

Doorontwikkeling

Software krijgt steeds meer invloed op de rijervaring. Het augmented reality head-up display in de Audi Q4 e-tron is een goed voorbeeld hiervan. Het laat de meest relevante informatie voor de bestuurder zien op een dynamische wijze, wat wordt geprojecteerd op de voorruit. Navigatiepijlen, waarschuwingsborden, de snelheid: afhankelijk van de verkeerssituatie kiest de technologie in de auto slim wat er getoond moet worden. Comfortabeler voor de bestuurder, maar ook veiliger bij slecht weer.

Elektrische mobiliteit zorgt voor steeds meer uitdagingen voor ontwikkelaars bij Audi. Het geluid dat gemaakt moet worden om voetgangers te waarschuwen, de ideale balans tussen rijbereik en prestaties, het presenteren van informatie in de auto over laadpaalbeschikbaarheid. Voor IT-specialisten is er een wereld aan onontgonnen mogelijkheden bij Audi. Werken aan de toekomst van mobiliteit in een omgeving waar je kunt putten uit meer dan 100 jaar ervaring.

Audi als ‘Top Employer’

“Onze ambitie is om pionier te zijn in duurzame premium mobiliteit. Daarom volgen de technologische ontwikkelingen elkaar bij Audi in snel tempo op. Audi zoekt ook talenten met een pioniersgeest en het lef om nieuwe wegen in te slaan, om een vervolg te geven aan het aanhoudende succes van ons merk”, verklaart Xavier Ros, bestuurslid voor Human Resources en Organisatie bij Audi.

Onlangs heeft het wereldwijde Top Employers Institute Audi AG voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Top Employer Germany’. Audi deed het vooral goed op het gebied van Corporate Responsibility, Diversiteit & Inclusie en Welzijn. Een baangarantie tot 2029 biedt alle Audi-medewerkers de zekerheid die ze nodig hebben om nieuwe vaardigheden te leren op toekomstige gebieden. De onderscheiding rangschikt Audi onder de meest aantrekkelijke werkgevers in Duitsland.