Een ode aan de V8

Als officiële ABT Sportsline partner heeft Huiskes-Kokkeler een wel heel bijzondere auto mogen afleveren; de Audi RS 6-LE. Deze getunede RS 6 is gelimiteerd tot 200 stuks. Nu staat de Audi RS 6 al bekend om zijn rijplezier en sportieve aspiraties, maar de ABT Audi RS 6 Legacy Edition doet hier nog een hele schep bovenop. Als ode aan de V8 heeft tuner ABT Sportsline de huidige RS 6 nog één keer onder handen genomen. Een complexe ombouw van de 8-cilinder biturbomotor maakt een brute kracht mogelijk; hij levert maar liefst 1.000 pk en ca. 1150 Nm aan koppel. 

Unieke styling en aerodynamica

Niet alleen de V8 is aangepakt, ook het in- en exterieur zijn voorzien van unieke aanpassingen. Zo zijn er unieke ABT instaplijsten, stoelen met RS 6-LE logo, alcantara stuurwiel en is er een speciaal logo op de armsteun aangebracht. 

Ook de buitenkant van de RS 6-LE is verder verfijnd. Het carbon inzetstuk op de motorkap is een highlight. Hij zorgt niet alleen voor een agressief uiterlijk, maar ook voor de warmteafvoer van de V8-motor. Ook de voorlip met logo, de wielkastventilatie, spiegelkappen en de achterskirts springen in het oog. 

High-performance dankzij efficiënte koeling

Met zijn geüpgradede 4.0 V8-motor met 1.000 pk doet deze bloedsnelle RS 6 slecht 3,0 seconden over de 0 naar 100 km/h. De 1.000 pk kan worden behaald door de Indirect Water/Ethanol Injection (IWE). Het water/ethanolmengsel kan worden bijgevuld middels een extra vulopening die zich naast de opening van het 'normale' tanken bevind. Dit innovatieve systeem zorgt voor een goede interne koeling waardoor er langdurig een ongekend motorvermogen kan worden opgeroepen. Door de RS-knop op het stuurwiel in te drukken wordt het IWE-systeem geactiveerd. De volledige 1.000 pk kan overigens alleen bereikt worden als de RS 6-LE is gevuld met brandstof waarvan het octaangehalte 102 is. 

Het onderstel met ABT-schroefveren en stabilisatorstangen zorgen voor een betere rijstabiliteit. De glanzend zwarte velgen maken het uiterlijk van de auto compleet terwijl het roestvrijstalen geluiddempersysteem met twee dubbele eindpijpen zorgt voor een krachtig geluid. 

Deze unieke ABT Audi RS 6-LE in het echt zien? Dat kan zaterdag 1 juni. Dan staat deze RS 6, samen met andere unieke auto's, bij de feestelijke opening van onze vernieuwde campus in Doetinchem.