Einde van een tijdperk

Er komt in Nederland een einde aan het Audi A7 Sportback-tijdperk. De strakke limousine en liftback zal van de Nederlandse markt verdwijnen, daarmee zal er een einde komen aan een periode van dertien jaar aan Audi A7-plezier. De huidige Audi A7 Sportback was recent nog leverbaar en werd in 2017 gepresenteerd als opvolger van de eerste generatie, die in 2010 geïntroduceerd werd.

RS_7_2022_4371-L

RS 7 Sportback nog wel leverbaar

Mocht u nu nét toe zijn aan een nieuwe Audi A7 Sportback, dan is het natuurlijk niet heel prettig om te horen. De Audi A7 Sportback wordt in Nederland niet meer nieuw geleverd uit bestelling, zo werd bevestigd door de importeur. Toch is er nog wel de mogelijkheid om een nieuwe A7 Sportback uit te verkrijgen, maar de keuze is schaars. Enkel het sportieve topmodel RS7 Sportback wordt nog uit voorraad geleverd, dus bekijk de voorraad of neem contact op om de mogelijkheden te bekijken!

Audi A7 Sportback interieur (1)

13 jaar aan sportieve luxe

Tussen 2010 en 2023 zijn er in Nederland in totaal 1.801 Audi's A7 Sportback geregistreerd, verdeeld over de twee generaties. Het jaar 2011 (het eerste volledige verkoopjaar) was tevens het topjaar van de A7 Sportback, er werden namelijk 721 exemplaren verkocht. In 2012 eindigden de verkopen op 273 stuks en sindsdien namen de jaarlijkse verkopen voornamelijk af. Alleen in 2015 was er een stijging, toen er 114 exemplaren de wegen vergezelden. Daarna zorgde alleen de komst van de tweede generatie uit 2017 voor een toename in de verkopen, met een stijging van 42 exemplaren ten opzichte van het jaar ervoor. De laatste jaren werd de A7 Sportback helaas steeds minder populair, wat ervoor zorgde dat Audi Nederland de stekker eruit heeft getrokken voor deze ruime en sportieve limousine. Of er nog een opvolger komt, is nog niet duidelijk.

Wij houden u natuurlijk op de hoogte als er meer bekend is over een eventuele opvolger.